VEZI si cum a anuntat BMW vineri ca va construi o fabrica in Romania ca sa produca modelul D.U.B.A!

Potrivit TechCrunch, si Spotify un serviciu online muzical, foarte popular in Europa, le-a facut o gluma utilizatorilor sai, anuntandu-i ca isi va inchide operatiunile europene pentru a se concentra pe piata americana.

Tot Tech Crunch anunta ca Google intra in industria de armament nuclear dupa ce a cumparat o fabrica de profil. In buna traditie a farselor de 1 Aprilie, YouTube anunta ca isi va transforma toate videoclipurile astfel incat sa arate ca la 1911, cu imagini in sepia care vor rula in ritmul unui pian.

Google a tinut sa marcheze Ziua Pacalelilor prin mai multe farse.

In dimineata zilei de 1 Aprilie, compania americana de internet anunta ca angajeaza un "autocompletator". "In fiecare zi, oamenii introduc peste un miliard de cuvinte pe motorul Google si se asteapta ca Google sa estimeze ce vor ei sa caute. Pentru a face acest lucru, la aceste proportii, avem nevoie de ajutorul vostru... In calitate de autocompletator al Google trebuie sa ghiciti corect intentiile internautilor cu privire la ce anume vor sa scrie. Intr-o fractiune de secunda trebuie sa scriti sugestiile voastre pentru fiecare utilizator. Nu va faceti griji. Dupa cateva milioane de sugestii, veti capata deja reflexele necesare", anunta Google.

De asemenea, site-urile americane de specialitate anuntau un parteneriat intre Google si Virgin care urma sa se numeasca Project Virgle. Serghei Brin, Larry Page si Richard Branson au anuntat ca intentioneaza sa conduca un grup de oameni pe Marte pentru a coloniza planeta.

Pe de alta parte, compania Groupon anunta ca este proprietara zilei de 1 Aprilie. Date fiind incertitudinile privind drepturile de autor, Groupon a decis sa achizitioneze drepturile pentru Ziua Pacalelilor.

Tot in traditia Zilei Pacalelilor, Facebook si Zynga au anuntat ca se aliaza pentru a lansa un site de matrimoniale bazat pe jocuri online pentru a-i ajuta pe internauti sa isi gaseasca mai repede si mai usor un partener.

Obiceiul de a face pacaleli de 1 aprilie este unul vechi de cateva secole. Cea mai veche referire la Ziua Pacalelilor pare a fi, potrivit Museum of Hoaxes, un fragment dintr-un poem flamand din 1539, in care un barbat si-ar fi pacalit servitorul chiar intr-o zi de 1 aprilie.

Totodata, o alta explicatie ar fi ca, in urma cu cateva sute de ani, oamenii sarbatoreau Anul Nou de 1 aprilie. Inlocuirea vechiului calendar cu cel nou a creat confuzii, initial unii oameni neputand sa se adapteze schimbarii: ei sarbatoreau Anul Nou pe data de 1 aprilie in loc de 1 ianuarie si, din acest motiv, au fost numiti "April Fools".

In Franta, o traditie de Ziua Pacalelilor este "poisson d'avril" (pestele lui aprilie), care consta in lipirea unui peste din hartie pe spatele unei persoane fara ca aceasta sa-si dea seama.