In schimb, Guvernul a trimis abia joi o solicitare Comisiei Europene prin care cerea transferul a aproximativ 80 de raniti in alte state, pentru a primi tratamentul corespunzator pe care tara noastra nu il putea acorda.

De altfel, in primele zile de dupa tragedie, ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, afirma raspicat ca Romania are deplin control asupra situatiei si nu are nevoie de ajutor din partea statelor vecine.

"Nu a fost singurul care si-a oferit sprijinul, ci toata lumea. Chiar mai devreme ma suna doamna ministru din Moldova, insa i-am comunicat ca chiar nu avem nevoie de nimic in acest moment. Medicii nostri pot gestiona situatia. Franta si din Germania - deci am primit din foarte multe parti astfel de solicitari, incercam... momentan noi ne descurcam foarte bine, ne descurcam foarte bine, iar medicii nostri pot face fata cu brio oricarei situatii. Nu este nicio diferenta intre medicii care au venit si medicii de aici", spunea Nicolae Banicioiu, pe 1 noiembrie.

Parerea ministrului s-a schimbat insa sambata, cand a recunoscut, cu jumatate de gura, ca are sa isi reproseze "foarte multe, la fel ca toti cei care trebuiau sa faca foarte multe lucruri pentru sistemul de sanatate romanesc" si a precizat ca el nu a spus "niciun moment" ca nu este nevoie de ajutor.

Cititi tot articolul pe www.stirileprotv.ro