De asemenea, comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate s-a majorat cu 0,6%. 

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia celui cu autovehicule si motociclete), serie ajustata a urcat cu 7,6% in intervalul ianuarie-august, datorita cresterii vanzarilor de produse nealimentare (+11,3%), vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+8%) si comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+1,2%). 

Afacerile din comertul cu amanuntul (cu exceptia celui cu autovehicule si motociclete), serie bruta, in august 2014, comparativ cu luna precedenta, a crescut pe ansamblu cu 0,1% datorita cresterii vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+3,6%). Scaderi au inregistrat comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (-1,6%) si vanzarile de produse nealimentare (-1,6%). 

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in august 2014, comparativ cu luna precedenta, a scazut cu 0,6% ca urmare a scaderilor inregistrate la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (-2,2%) si vanzarile de produse nealimentare (-0,3%). Vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun au crescut cu 0,3%.