Colectiv Club SRL se numeste firma care detine clubul. Pe pagina sa de Facebook, Alin Anastasescu, noteaza ca este managing partner si co-fondator al clubului.

Potrivit Mediafax, din mai 2013, Anastasescu este co-fondator si managing partner al Clubului Colectiv, iar din ianuarie 2011 este si producator la Cevadevis.ro. A mai organizat evenimente la firma Sasquatch si a mai lucrat pentru Emagic Entertainment/Danube Event Services la organizarea unor concerte pe care renumite trupe internationale le-au sustinut in Romania.

Conform evz.ro, care citeaza date de la Registrul Comertului, Anastasescu detine 47% din actiunile societatii Colectiv Club SRL, alaturi de Paul Catalin Gancea – 30% si Costin Mincu – 23%, informeaza stirileprotv.ro

Potrivit Primariei Sectorului 4, Clubul Colectiv a fost controlat tematic cu noua zile inaintea tragediei de vineri seara. Inspectorii din cadrul Directiei Inspectie si Control - Serviciul Inspectie Comerciala au constatat ca societatea detine, in termen de valabilitate, Acordul de Functionare, Autorizatia de Functionare si Contractul de locatiune, aplicand insa o amenda pentru ca "societatea desfasura activitate de alimentatie publica cu personal necalificat in domeniul alimentar", transmite Agerpres.

Organizatorii anuntau ca acest concert "beneficia de un show de lumini customizat, precum si de efecte pirotehnice si decoruri special create pentru a reda atmosfera SF a artwork-ului".

De asemenea, ei anuntau ca "nu vor lipsi invitati speciali, un after-party de Halloween marca GTG si multe alte surprize".

Urmarire penala in rem pentru omor calificat si distrugere calificata

Parchetul General a inceput urmarirea penala in rem pentru omor calificat si distrugere calificata in dosarul privind incendiul de la clubul Colectiv, au declarat pentru Agerpres surse judiciare.

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a preluat de la Parchetul Capitalei ancheta. Considerentele care au stat la baza preluarii au vizat caracterul complex al cauzei determinat de imprejurarile in care s-a produs incendiul, de urmarile grave ale acestuia si constatand ca pentru finalizarea urmaririi penale este necesar a se efectua o multitudine de acte de urmarire penala cu implicarea unor structuri centrale ale altor autoritati, fiind necesara si alocarea de resurse logistice suplimentare", se arata in comunicat al Parchetului General.

Din primele verificari si acte efectuate a rezultat ca, in seara zilei de vineri, in timpul desfasurarii unui concert de muzica rock, s-a produs un incendiu intr-un imobil din strada Tabacarilor nr. 7, Sectorul 4, avand ca urmare decesul mai multor persoane si vatamarea corporala a altora.