Seful statului a spus ca spera ca, pana la sfarsitul actualei legislaturi, noua Lege a educatiei sa fie aprobata de catre Parlament.

Referindu-se la reforma in domeniul sanatatii, Basescu a mentionat ca incepand din aprilie va incepe un proces de descentralizare.

"Veti constata in luna aprilie lansarea unui proces de descentralizare. De asemenea, solutii in ceea ce priveste gratuitatile la medicamente, introducerea coplatii, dar si un proces accelerat de descentralizare. Conducerea centralizata a sistemului de sanatate este falimentara", a spus seful statului.

Traian Basescu a adaugat ca una dintre marile prioritati o constituie si punerea in functiune a sistemului informatic al CNAS si al Ministerului Sanatatii.

El s-a mai referit si la reforma in domeniul agricol, spunand ca la acest capitol Romania vizeaza nu doar investitii, ci si consolidarea suprafetelor de teren. Presedintele a spus ca in a doua parte a anului vor fi promovate masuri legislative care sa nu mai permita lasarea pamantului nelucrat si care sa incurajeze prin mijloace fiscale vanzarea si consolidarea de terenuri, astfel incat sa existe o agricultura eficienta.

De asemenea, seful statului a subliniat, la intalnirea cu oamenii de afaceri de la AmCham, ca Romania vizeaza dezvoltarea turismului.

Cititi mai mult AICI pe www.mediafax.ro!