"Astazi am lansat pe blogul meu Bucurestiometrul – un instrument online prin care incerc sa aflu, in cel mai interactiv si transparent mod posibil, care sunt principalele probleme ale Capitalei, in viziunea concetatenilor mei. Nu, acesta nu este un anunt ca as candida pentru Primaria Generala, dupa cum sigur se vor grabi multi sa interpreteze, ci un lucru absolut normal pentru presedintele organizatiei Bucuresti a PDL", scrie Udrea.

Ea mentioneaza ca proiectul are o finalitate "clara si practica": problemele semnalate, care isi vor putea gasi un raspuns, vor avea solutii ce vor fi cuprinse in Legea Capitalei si vor contribui la realizarea unui proiect electoral coerent pentru PDL si pentru candidatul partidului pentru Bucuresti, oricare va fi acesta.

"Legea Capitalei nu reprezinta doar gandirea noastra politica pentru Bucurestiul de azi, ci e un demers absolut necesar mai ales pentru Bucurestiul anului 2020, cand eu, una, sper sa traiesc intr-o capitala europeana adevarata. Dincolo de orice interes politic meschin, e o lege necesara oricarui primar general care vrea sa faca treaba cu adevarat. Indiferent ce partid il sustine", scrie Udrea.

Ea ii indeamna pe bucuresteni sa-si prezinte problemele. "Si, daca tot suntem online, imi permit si un mic joc: imagineaza-ti ca nu ii vei spune toate problemele tale Elenei Udrea, ci vecinei tale care, intamplator, poate sa incerce sa rezolve cate ceva. Si nu te astepta la promisiuni demagocice de genul «multumesc, se va rezolva!». Tot ce vreau este sa aflu care sunt prioritatile celor care traiesc in acelasi oras cu mine. Astfel, cu ajutorul Dumneavoastra, cred ca pot fi un presedinte PDL Bucuresti, un ministru si un om politic mai bun si mai eficient", mentioneaza Elena Udrea.

Ea precizeaza ca demersul sau este un raspuns la atacuri josnice din partea PNL-PC. "Intr-un fel, demersul meu e si un raspuns la atacurile josnice la adresa mea la care, constat cu tristete, se coboara cativa «domni» din alianta PNL-PC printr-o campanie care, dupa parerea mea, nu ii onoreaza. Decizia lor, alegerea lor. Alegerea mea e sa comunic deschis, civilizat si constructiv. Dumneavoastra? Ce alegeti?", se arata in finalul postarii Elenei Udrea.