Moneda are valoare nominala de 10 lei, este din argint, are forma rotunda, diametrul de 37 de milimetri, greutatea de 31,103 grame si cantul zimtat. 

"Aversul monedei prezinta o compozitie grafica inspirata din romanul lui Mateiu I. Caragiale, Craii de Curtea-Veche, anul de emisiune '2015', inscriptia 'ROMANIA', valoarea nominala '10 lei' si stema Romaniei. Reversul monedei reda portretul si semnatura lui Mateiu I. Caragiale, o ilustratie realizata de acesta pentru capitolul Asfintitul Crailor din romanul sau, Craii de Curtea-Veche, si anii intre care a trait scriitorul '1885', '1936'', anunta BNR. 

Monedele din argint, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insotite de brosuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate in limbile romana, engleza si franceza. 

Brosurile includ certificatul de autenticitate, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei si casierului central.

Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 250 monede, iar pretul de vanzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv brosura de prezentare, este de 310 lei. 

Monedele au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei, iar punerea lor in circulatie se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.

Sursa foto: bnr.ro