Moneda are valoare nominala de 200 lei, este din aur cu titlul 999?, forma rotunda, diametrul de 27 de milimetri, greutatea de 15,551 grame si cantul neted.  

"Aversul monedei reda imaginea Catedralei Sf. Iosif din Bucuresti, inscriptia in arc de cerc 'ROMANIA', valoarea nominala '200 Lei', stema Romaniei si anul de emisiune '2015'.

Reversul monedei prezinta o imagine din interiorul Catedralei Sf. Iosif din Bucuresti, inscriptia in arc de cerc 'CATEDRALA SF. IOSIF - BUCURESTI' si anul punerii pietrei de temelie '1875", anunta BNR.

Monedele din aur, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insotite de brosuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate in limbile romana, engleza si franceza.

Pe certificatul de autenticitate, se gasesc semnaturile guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei si casierului central.  

Tirajul emisiunii numismatice este de 150 monede.

Pretul de vanzare, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv brosura de prezentare, este de 3.400 lei bucata.  

Au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei. Punerea in circulatie, in scop numismatic, a acestor monede din aur se realizeaza prin sucursalele regionale Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.