Cu zambetul sau larg, premierul Italiei a ajuns la Palatul Cotroceni insotit de cei mai importanti ministri ai cabinetului de la Roma. Seful statului l-a primit cu entuziasm.

"Vizita dumneavostra la Bucuresti ne face multa placere. Este vizita unui prieten la Bucuresti. Eu mereu am vorbit acasa de parteneriatul din Consiliul European", a spus presedintele Traian Basescu.

Berlusconi i-a raspuns "prietenului" Basescu, cu acelasi ton: "Noi am asigurat o actiune hotarata din partea noastra pentru intrarea dumneavoastra in Schengen in acest an".

Cei doi au trecut in revista si rezultatele intalnirii de luni de la guvern. "Am vorbit si despre posibilitatea deschiderii de noi oportunitati pentru angajarea romanilor din Italia", a mai spus Silvio Berlusconi.

Presedintele Romaniei a oferit apoi un dejun in cinstea inaltului sau oaspete. Silvio Berlusconi nu a plecat insa de la Cotroceni pana nu a vizitat curtea si biserica Palatului.

Plimbarea celor doua delegatii pe aleile de la Cotroceni i-au scos la ferestre pe angajatii Administratiei Prezidentiale, curiosi sa-l vada in carne si oase pe vestitul Silvio Berlusconi.

Tot marti, liderul politic din Peninsula l-a invitat pe primarul Sorin Oprescu la o discutie privata, in hotelul la care era cazata delegatia sa. Primarul Capitalei i-a oferit placheta orasului, dar si o monografie a Bucurestiului de la inceputuri pana in secolul al XIX-lea. A primit la schimb un set de cravate confectionate in cea mai veche tesatorie din Italia.

Dupa doua zile de vizita in Romania, Berlusconi a tras concluzia "Iubesc Romania si pe roman!".