Piata petrolului este foarte vunerabila si mai mult ca sigur ca depasim recordul de 147 de dolari. Este grava situatia din toate punctele de vedere. Daca pana acum ma gandeam ca iesim din criza, acum, cu tot ce se intampla pe plan international, adanceste efectele crizei", a explicat Tampiza.

Potrivit acestuia, Romania nu este straina de piata internationala si pretul petrolului evolueaza in acelasi timp cu preturile internationale.

Ma tem ca pretul carburantilor va creste cu 30%, daca pretul petrolului ajunge la 150 de dolari pe baril, ceea ce inseamna un pret de 6,8 – 7 lei pe litru, daca nu cumva mai mult”, a precizat reprezentantul LukOil.

Rompetrol si Petrom au majorat din nou preturile carburantilor, dea zi noapte, dar fara a mai anunta public acest lucru. Noile preturi intra in vigoare de astazi, potrivit datelor aparute pe site-urile oficiale ale celor doua companii.

Rompetrol a scumpit benzina cu sase bani pe litru, iar motorina cu noua bani pe litru. Astfel, pretul benzinei variaza intre 5,79 de lei/litru (OMV Carrera 100) si 4,99 lei pe litru (premium fără plumb 95).

Spre exemplu, la benzinariile Rompetrol, un litru de Efix benzina 95 costa 5,13 lei, iar unul de benzina Alto 101 ajunge la 5,8 lei.

Un litru de motorina Efix Diesel are un pret mediu de 5,2 lei, iar unul de Diesel Alto 55 costa 5,54 lei.

Si Petrom a scumpit carburantii, un litru de vanzina Premium fara plumb 94 ajungand la 4,99 lei, iar cea Top Premium fara plumb a ajuns la 5,37 lei.

Pretul motorinei variaza de la 5 la 5,54 lei pe litru, in functie de sortimentul acesteia. Spre exemplu, motorina top Nordic Diesel (Top Euro Diesel) costa acum 5,20 lei pe litru.

Pretul petrolului a crescut astazi pe pietele asiatice cu peste un dolar, depasind 113 dolari pe baril, din cauza temerilor privind deficientele de productie pe fondul tensiunilor din Libia, desi Arabia Saudita, cel mai mare producator de titei din lume, da asigurari ca va acoperi orice lipsuri.

Citeste si:

Vin noi valuri de scumpiri la benzina si motorina
Isarescu: "Nu se cuvine ca in modul de calcul al pretului benzinei sa fie inclus cursul de schimb"
Pretul petrolului continua sa urce, pe fondul tensiunilor din Libia! Barilul a depasit 113 dolari