Gregory Tour Serv, firma detinuta de familia Grigore (Iuliana Mihaela Grigore si Stefan Grigore), are afaceri de 5,7 milioane de lei (1,3 mil. euro) si pierderi de 515.000 lei (circa 119.000 euro), la un numar de opt angajati, potrivit datelor de la Ministerul de Finante. Oficialii companiei nu au putut fi contactati. Firma are ca obiect activitati touroperatoare. 

Cea de-a doua firma, Gregory Tour Holiday, este detinuta de Viorica Ioana Grigore, 42 de ani, nascuta in Brasov. Administratorul firmei, asa cum apare la Registrul Comertului, este Grigore Mihaela Iuliana, actionar la Gregory Tour Serv. Firma a raportat in 2011 o cifra de afaceri de 39.000 de lei (8.700 de euro) si un profit de 943 de lei (211 euro). La numarul de salariati nu apare nicio informatie, scrie ZF, citat de Mediafax

Gregory Tour, care a inchiriat autocarul agentiei de turism Mareea pentru realizarea unui circuit cultural, are o flota de sase autocare: un microbuz Iveco (an de fabricatie 2006-2007), cu 17 locuri, un Temsa Opalin, (an de fabricatie 2007-2008), cu 34 de locuri, un Iveco Irisbus (an de fabricatie 2008), cu 49 de locuri, un MAN Lion’s Coach (an fabricatie 2006), cu 49 de locuri, un City Liner (an fabricatie 2008), cu 49 de locuri si autocarul Neoplan Tourliner (an fabricatie 2005-2007), cu 49 de locuri. 

Autocarul implicat in accident avea ca dotari scaune rabatabile, minibar, sistem audio cu microfon, frigider, toaleta, DVD, potrivit descrierii de pe site-ul companiei Gregory Tour, care are si licenta de turism. Tariful practicat pe curse interne era de 3,6 lei/km plus TVA, pentru minimum 250 de kilometri pe zi, iar pe rute extrne de 1,1 euro pe kilometru pentru minimum 300 de kilometri pe zi. Cu acest autocar se facea si transferul la aeroport. 

Asezarea in autocar s-a facut strict in ordinea inscrierilor, potrivit datelor de pe site-ul Mareea. 

Marius Usturoiu, directorul Mareea Travel, a precizat, pentru Mediafax, ca responsabilitatea pentru pagubele produse in urma accidentului din Muntenegru apartine transportatorului, Gregory Tour, conform contractului incheiat de acesta cu agentia de turism. 

Una dintre prevederile contractului este ca transportatorul este responsabil, in conditiile legii, de toate pagubele produse beneficiarului (Marrea, n.r.) incluzand vatamarea corporala sau decesul pasagerilor, precum si pagube produse bunurilor acestora, din vina transportatorului sau a persoanelor pentru care e tinut responsabil, inclusiv conducatorii auto.

Autocarul cu turisti romani s-a rasturnat intr-o prapastie din Muntenegru, iar numarul persoanelor decedate ca urmare a accidentului a crescut la 19, potrivit ultimelor informatii din presa.

Sursa foto: Mediafax

Ghidul circuitului turistic si un fost consilier local din Curtea de Arges, decedati

O fosta profesoara de matematica din Curtea de Arges, care era ghidul circuitului turistic in Muntenegru si Croatia, si sotul acesteia, precum si un fost consilier liberal din municipiu, Nicolae Dervis, proprietar al unei brutarii, si sotia lui au murit in accidentul de autocar, potrivit rudelor.

Sora Marianei Mateescu fosta profesoara de matematica la Scoala "Mircea cel Batran" din Curtea de Arges a declarat ca aceasta era ghidul circuitului turistic in Muntenegru si Croatia si a decedat in accidentul de autocar. In acelasi accident, a murit si sotul femeii, informeaza Mediafax.

Masuri pentru familiile victimelor

Guvernul pregateste un set de masuri de sprijin pentru familiile victimelor accidentului din Muntenegru, precum acoperirea cheltuielilor de transport in tara si inmormantare a persoanelor decedate, luand in calcul si decretarea unei zile de doliu national, au declarat pentru Mediafax surse politice.

Decizia finala privind toate aceste masuri va fi luata dupa sedinta celulei de criza de la Ministerul Afacerilor Externe, de la ora 18.00.