Sofia, Moscova, Nurnberg si alte cateva locuri. In ultimele 6 luni, Simona Halep a ridicat cupa de 6 ori deasupra capului si a reusit sa urce pe locul 11 la nivel mondial si a fost desemnata jucatoarea cu cel mai mare progres din 2013 in lumea tenisului. Imediat a fost inconjurata de atentia unei lumi intregi.

Am intalnit-o la prima conferinta de presa tinuta in Romania, dupa intoarcerea in tara. Toata lumea dorea ceva de la ea: sa-i smulga un autograf, o declaratie sau pur si simplu sa-i stea in preajma. Era obosita.

Cateva zile mai tarziu ne-am revazut in Poiana Brasov. Intrase deja in cantonament. Este duminica dupa amiaza. Infolita cu un fular la gat alearga printre jaloane. Este al doilea antrament din zi. Are 22 de ani. Munceste mult, 7 zile din 7. Acesta este secretul care a dus-o pe primele locuri in lume.

A intart in lumea tenisului la 4 ani si jumatate. Tatal sau este cel care i-a pus prima racheta in mana.

"Eu de mic copil mi-am dorit sa ajung, dar conditiile nu m-au ajutat ca sa ajung si atunci mi-am propus ca unul din copii mei sa ajunga un mare sportiv si iata ca visul s-a implinit. Prima data am incercat cu baiatul. Am incercat si cu fotbalul si cu tenisul. Dupa putin timp visele mi se spulberase. Dupa aceea apare mica stea cum ati numit-o dumneavoastra. N-am crezut de prima data, dar am vazut ca ceva se misca. La varsta de 6 ani Simona a castigat Cupa Litoralului, la 6 ani", a povestit Stere Halep, tatal Simonei.

Iar dupa ani de munca rezultatele nu au intarziat sa apara. Drumul spre primele locuri din lume a debutat in primavara la Roma, in fata puternicei Jelena Jankovic.

Jankovici pierde, Simona Halep castiga si cade in genunchi pe zgura. Si din acest loc incepe lantul victoriilor. La Nurnberg se accidenteaza si toata lumea o vedea iesita din competetie. Cu lacrimi in ochi se intoarce insa pe teren si castiga admiratia a milioane de fani ai tenisului. In acea zi ajucat in 4 ore doua meciuri. Le-a castigat. In teren loveste mingea ferm. In viata de zi cu zi e altfel.

 Are insa o vointa de fier. De 16 ani se antreneaza aproape in fiecare zi. Iar asta cere sacrificiu. Asta o face sa spuna ca atunci cand va avea copii nu o sa-i indrume catre sportul de performanta. De altfel, si ea isi doreste sa se retraga intr-o buna zi defintiv din lumea sportului.

Tot sacrificiu pentru performanta se numeste si decizia pe care a luat-o acum 4 ani. Pentru ca o deranjau in tipul jocului, Simona si-a micsorat sanii. Vestea a facut inconjurul lumii.

"A fost o decizie a mea, numai a mea. Am avut curaj si pentru visul meu am avut curaj sa fac... Sunt momente grele in viata unui sportiv si chiar trebuie sa gandesti un pic mai nebuneste ca sa poti sa mergi inainte. Chiar sa munti muntii din loc. Sa crezi ca poti sa munti muntii din loc", povesteste Simona.

Si anul acesta chiar a mutat muntii din loc. A crezut in puterile sale si a reusit. La Sofia, a fost inconjurata de o armata de fani venita din Romania. Din tribuna, a fost tot timpul incurajata de mama sa.

Iar a doua zi castiga marea finala si urca in randul celor mai puternice jucatoare de tenis din lume. Cade epuizata pe un scaun. In tribuna tatal e fericit. Pe langa admiratia unei lumi intregi, cele 6 turnee castigate i-au adus in cont 2 milioane de dolari.

Acum, Simona e pe teren la antrenamente. De cand avea doar 4 ani asta face. Munceste pentru a-si indeplini un vis. E o mana de om, cu o vointa de fier. Pentru pasiunea ei a renuntat la multe, la copilarie, la prieteni, iar rezultatele se vad acum.

Romanca Simona Halep a ajuns acolo unde si-a dorit. Isi urmeaza visul mai departe.