Vorbim de sunetul vuvuzelelor, trompetele folosite de suporteri pe stadioanele din Africa de Sud. Acestea au ajuns si in Romania, insa deocamdata doar pe Internet. Pe de alta parte, tot online, gasiti metode prin care puteti scapa de nesuferitul sunet.

Explicatia este simpla: exista un soft care atenueaza din zgomotul de fond si din frecventa sunetului de vuvuzele. De altfel, pasionatii de fotbal s-au si impartit in doua tabere, cei care urasc aceste trompete si cei care ar sufla in ele cu placere. Unii romani au facut tot posibilul sa puna mana pe una.

In Africa de Sud, o vuvuzela costa in banii nostri cam 10 lei. Deocamdata, in Romania, se vand doar pe Internet la un pret de pana la 35 de lei.

Pentru cei care nu vor sa dea bani, a aparut vuvuzela gratuita pe telefonul mobil.

Vuvuzela este o trompeta de aproximativ 1 metru lungime, folosita in Africa de Sud de suporteri in timpul partidelor de fotbal.

Originea numelui este in continuare disputata. In limba zulu "vuvu" inseamna "a face zgomot". Pana sa ajunga pe stadioane, vuvuzela era folosita de sefii de trib si era facuta din corn de antilopa.