La 23 de ani Cornel Amariei este una dintre mintile sclipitoare ale Romaniei. A studiat in strainatate dar a ales sa revina in tara, unde, din Sibiu, ar putea revolutiona industria auto la nivel global. Forbes USA spune despre el ca este unul dintre cei mai influenti 300 de tineri din Europa

Bucuresti, octombrie 2016. Pe holurile Salii Radio un tanar de 23 de ani repeta meticulos un discurs. In doar cateva minute se va adresa pentru prima oara live unui public din Romania.

Poate ca la prima vedere baiatul usor emotionat, iesit de un an de pe bancile facultatii, nu pare un om pe cale sa schimbe lumea in care traim. In acelasi timp insa, Cornel Amariei nu pare nici genul care sa cante rock, sau sa lucreze in 3 tari in doua saptamani, sa coordoneze proiecte de inovatie al unui gigant auto, sau sa participe la conferinte alaturi de seful Virgin Airlines, CEO-ul Mercedes sau Chief Technology Officer-ul de la Microsoft.

“Am dat mana cu Shimon Perez, am baut un pahar de vin cu Monica Lewinsky fara sa stiu cine este. Imi povestea ca a fost stagiar la Casa Alba. Si eram: "foarte frumos, ce-ai facut pe acolo?" Nu mi-am dat seama cine este. Si cand urca pe scena si vad numele si realizez cine este.. da…”, povesteste Cornel.

Forbes USA l-a inclus pe Cornel Amariei pe lista celor mai influenti 300 de tineri din Europa. Iar cei de la Real Leaders l-au invitat intr-un alt clubul select: 100 de tineri vizionari care ar putea contura un viitor mai bun pentru omenire. La Bucuresti a fost invitat la conferinta TEDx, unde isi prezinta proiectele si ideeile unii dintre cei mai ingeniosi romani. "Am inventat un dispozitiv numit Lumen. Dar ce este Lumen? Este o pereche de ochelari. Pentru prima data oamenii au putut intra pe o usa deschisa fara sa atinga nimic. Oameni Nevazatori.”

Un antreprenor britanic il descrie drept “inspaimantator”. Dar Lumen - ochelarii care le redau nevazatorilor perceptia spatiala - sunt marele pariu al lui Cornel. Ii ajuta pe orbi sa vada partial si, mai important, sa se deplaseze neasistati. Cornel lucreaza la proiect inca din anul 2 de facultate.Cel mai recent model Lumen nu poate fi dezvaluit inca publicului larg. Romanul a semnat contracte de confidentialitate cu investitori din Statele Unite si Germania. Si are incredere ca totul va functiona perfect in cel mult 2 ani de zile.

“Daca 16 oameni au probat pana acum sistemul si pentru ei a mers foarte bine, scopul meu e sa vad ce fac cu ceilalti 40 de milioane”, spune el.

Insa Lumen este doar un capitol din existenta tanarului cu mintea stralucita. Cornel a absolvit universitatea Jacobs din Bremen, Germania. Iar apoi a primit oferte sa lucreze in Silicon Valley, insa a ales sa ramana in Romania, la Sibiu. Lucreaza in cercetare pentru un gigant din industria auto. Compania germana produce la Sibiu piese si tehnologie ultra-moderna pentru unii dintre cei mai mari producatori de automobile din lume. In ciuda varstei fragede si-a impresionat rapid superiorii.

Citeste continuarea pe www.stirileprotv.ro.