Andrei Heidelbacher, olimpic international la informatica: "Acestea sunt medaliile obtinute la olimpiadele nationale, aceasta este cea de aur pe care am castigat-o in 2013. Aceasta este de la Scoala Normala Superioara din Cachan din Franta".

Iar la Olimpiada internationala din Australia, din peste 300 de pasionati de informatica, Andrei, elev in clasa a XI-a, a iesit pe locul doi.

Romania a reusit sa se claseze pe locul cinci pe natiuni, avand doua medalii de aur, una de aur si una de bronz, au reusit sa ne intreaca doar China, Rusia, SUA si Coreea.

Priveste acest triumf fara vanitate, si, cu toate ca a avut oferte serioase de la facultati din Olanda si Franta, vrea sa studieze mai departe in tara.

Cel care i-a aratat prima problema de informatica a fost fratele lui, cu opt ani mai mare. Copil fiind, Andrei isi aminteste ca era pasionat de lego, monopoly si jocuri de strategie care ii dadeau prilejul sa fie creativ.

"A avut media 10 din gimnaziu pana acum. Mai trebuie sa il cert sa inchida calculatorul, daca ar fi dupa el ar sta zi-lumina sa munceasca, ii place", spune mama sa.

Profesoara Mariea Stefan, directoarea liceului:  "Un performer, invata bine la toate materiile. Va face ceea ce isi propune, stie foarte bine ce vrea si are obiectivele stabilite".

Deocamdata, a avut o propunere de la Facebook, sa faca practica la o sucursala a companiei.