Noi credem ca acuzatiile aduse de catre acest utilizator sunt nefondate si vom lupta in instanta pentru a demonstra acest lucru”, a declarat Andrew Noyes, purtator de cuvant al Facebook, conform Huffingtonpost.com

Cel care a intentat procesul impotriva Instagram aduce la cunostinta ca ultimele schimbari din politica de confidentialitate a serviciului fotografic au fost schimbate intr-o maniera neclara. 

Intagram este un serviciu fotografic online achizitionat in 2012 de Facebook, pentru 715 milioane de dolari. In urma cu o saptamana, politica de confidentialitate a Instagram a fost modificata, lasand sa se inteleaga faptul ca firma doreste sa schimbe conditiile de utilizare a serviciului, care permit filtrarea si difuzarea de fotografii, astfel incat sa poata vinde fotografiile incarcate, precum si datele aferente. 

Conform noii clauze a Instagram "o parte sau intregul serviciu s-ar putea sustine financiar din profiturile din publicitate". De asemenea, clauza mai prevede ca utilizatorul serviciului Instagram sa-si dea acordul ca informatiile despre contul sau precum numele, numarul de like-uri si fotografiile (precum si orice alte date asociate) sau actiuni pe care le intreprinde sa fie folosite gratuit de catre Facebook in actiuni promotionale si publicitare. 

La doar cateva zile de la acuzatile aduse platformei Instagram, fondatorul acesteia, Kevin Systrom, a precizat intr-o postare pe blogul oficial ca utilizatorii au inteles gresit noua politica de confidentialitate. Totodata, cofondatorul serviciul fotografic precizeaza ca este de datoria Instagram sa faca lumina in aceasta problema, pentru a scoate utilizatorii din confuzia creata.  

"Intentionam sa revizuim noile conditii de functionare si ne dorim sa experimentam cu un tip inovativ de advertising care pare potrivit pentru Instagram. In schimb acest lucru a fost interpretat gresit si s-a inteles ca noi urmeaza sa va vindem fotografiile fara niciun fel de compensatie. Acest lucru nu este adevarat si este greseala noastra ca limbajul folosit de noi in noile conditii de functionare au fost interpretate intr-un mod eronat. Pentru ca totul sa fie clar, nu intentionam sa va vindem fotografiile. Momentan lucram la revizuirea limbajului folosit in politica de confidentialitate pentru a fi siguri ca acest lucru este clar inteles", se arata in postarea de pe blogul oficial al Instagram, semnata de co-fondatorul Kevin Systrom.