Spiegel a anuntat anul acesta ca vrea ca Snapchat sa se implice tot mai mult in industria muzicala, compania urmand sa lanseze propria casa de productie.

Snapchat, serviciul de mesagerie foto si video, a produs o mica revolutie in sfera tehnologica in 2013, dupa ce Wall Street Journal a dezvaluit ca reprezentantii start-up-ului au refuzat o oferta de preluare in valoare de 3 miliarde de dolari din partea Facebook.

Snapchat este creatia lui Evan Spiegel si Bobby Murphy, una care devine tot mai profitabila pe zi ce trece. In 2014, avea peste 100 de milioane de utilizatori. Compania a fost evaluata la 3 miliarde dolari anul trecut si este unul dintre cele mai valoroase start-up-uri din lume.

Yahoo Inc. era interesata in 2014 sa reinvesteasca o parte din banii castigati de pe urma listarii Alibaba Group in Snapchat Inc, urmand sa-i devina partener strategic, anunta Wall Street Journal.

O sursa apropiata celor doua parti spunea ca Yahoo ar vrea sa investeasca 20 de milioane de dolari pentru a repeta succesul investitiei in Alibaba, desi la o scara mult mai mica. Yahoo a platit in 2005 1 miliard de dolari pentru 40% din actiunile gigantului chinez si a castigat acum 5 miliarde.

Snapchat este aproape de a incheia o strangere de fonduri uriasa, pentru a-si securiza capitalul.

Evan Spiegel, milionar la 24 de ani si declarat unul dintre cei mai influenti oameni din lume

Evan Spiegel, cel care a venit cu ideea Snapchat, are un stil de viata pentru care multi il invidiaza. 

"Sunt un barbat tanar, alb si educat. Am avut un mare noroc. Si viata de obicei nu este corecta", spune Spiegel despre el.

Spiegel s-a nascut in Pacific Palisades, California, intr-o casa de 2 milioane de dolari. In garajul lor existau mereu cinci masini: Lexus sau Mustang-uri restaurate. Excursiile in Europa, Maui si Bahamas fac parte din stilul lor de viata. La snowboard, in Canada, Spiegel pleaca doar cu elicopterul.

Dupa ce a invatat sa conduca, parintii i-au cumparat un Cadillac Escalade. Insa dupa ce acestia au divortat, mama sa i-a facut cadou un BMW 550i, de 75.000 dolari.

Datorita relatiilor tatalui sau, a reusit sa intre la Universitatea Standford . A parasit insa facultatea in 2012, inainte de a absolvi, pentru a se concentra pe Snapchat, lansat in 2011.

Time l-a inclus pe lista celor mai influenti 100 de oameni din lume.

Acum conduce un Ferrari. 

Despre faptul ca a refuzat Facebook, Evan Spiegel spune: “Sunt putini oameni in lume care apuca sa construiasca o afacere precum aceasta. Cred ca sa dau asta pe un castig oarecare pe termen scurt nu ar fi prea interesant”.

CEO-ul Facebook a mers pentru prima data sa il intalneasca pe Spiegel in orasul sau natal la sfarsitul lui 2012 cu gandul de a-i speria pe fondatorii Snapchat. Le-a spus acestora ca Facebook intentioneaza sa lanseze o aplicatie aproape identica in decurs de numai cateva zile. “Doar ca nu ne-a spus ca are de gand sa ne zdrobeasca”, isi aminteste Spiegel despre intalnire. Aplicatia in cauza era Facebook Poke, ce s-a dovedit a fi un esec.

Mark Zuckerberg a mai facut o vizita in toamna urmatoare, cu scopul de a cumpara compania, dar proprietarii Snapchat si-au dat seama ca astfel de tehnici de intimidare denota mai degraba disperare si au refuzat din nou, considerand ca au un avantaj in industrie. Tocmai aceasta teama reiesita din comportamentul co-fondatorului Facebook este adevaratul motiv din spatele refuzului dat de Spiegel, sunt de parere cei de la Forbes.