Intruziunea s-a produs prin intermediul unui site contaminat al unui dezvoltator, a precizat Facebook pe blogul sau. "Am remediat problema in toate echipamentele infectate, am informat politia si am inceput o vasta ancheta care continua si astazi", a adaugat reteaua.

Hackerii au utilizat vulnerabilitatea programului Java, fabricat de societatea Oracle care, alertata de intruziune, a incercat sa contracareze atacul la 1 februarie, conform Facebook.

Hackerii se pare ca au vizat dezvoltatori si societati tehnologice ale site-ului de Internet.

"Facebook nu a fost singurul care a fost atacat", a raportat reteaua sociala. "Alte (societati) au fost de asemenea atacate recent". Reteaua sociala Twitter a anuntat la 2 februarie ca aproximativ 250,000 dintre utilizatorii sai au fost victimele unor hackeri "sofisticati" care au realizat atacuri similare celor efectuate impotriva unor societati si companii de presa americane.

In cursul aceleiasi saptamani, publicatiile americane New York Times si Wall Street Journal au raportat ca sistemelor lor informatice au fost tinta unor atacuri informatice, acuzand guvernul chinez.

Twitter a avertizat apoi cu privire la folosirea platformei Java. Departamentul american al Securitatii interne a solicitat la inceputul lui ianuarie utilizatorilor sai sa nu mai foloseasca aceasta platforma, din cauza vulnerabilitatii sale.