Calico este o noua firma infiintata de Google, ce va fi condusa de Arthur Levinson. Acesta din urma, pe langa faptul ca e presedintele Apple si al firmei de biotehnologie Genentech, are un doctorat in biochimie, obtinut la Princeton, si este membru al Biotech Hall of Fame. O persoana mai mult decat calificata pentru a prelua sarcina propusa de compania americana care opereaza cel mai popular motor de cautare din lume.

Calico se va folosi de biotehnologie pentru a incerca sa reduca din efectele bolilor si ale imbatranirii, a anuntat gigantul Google.  

“Boala si imbatranirea ne afecteaza familiile fiecaruia dintre noi. De la o mobilitate scazuta si pierderea agilitatii mintale, care vin odata cu varsta, pana la boli care pun in pericol viata, totul pune o presiune imensa pe noi, atat fizica, dar si emotionala”, a declarat Larry Page, directorul executiv al Google. “Pe termen lung, gandirea revolutionara din sistemul de sanatate si biotehnologie ne va ajuta sa imbunatatim milioane de vieti”, a adaugat CEO-ul.  

Potrivit Organizatiei Mondiale pentru Sanatate, speranta medie de viata pentru britanici este de 79 de ani pentru barbati si de 82 de ani pentru femei. Mai ingrijorator este insa faptul ca peste o treime dintre ei ajung sa se imbolnaveasca de cancer.

Desi spune ca totul este in stadiu incipient, Page a dat de inteles ca aceasta va fi una dintre bolile pe care Calico se va concentra cu precadere: “Ne gandim ca vindecarea cancerului este acest lucru urias care va schimba pentru totdeauna lumea. Insa daca facem un pas inapoi si privim imaginea de ansamblu, totul este intr-adevar foarte trist, pentru ca sunt foarte, foarte multe cazuri tragice, dar, in final, nu este o evolutie de neparcurs.”

Calico este ultimul exemplu al faptului ca motorul de cautare se distanteaza incet de afacerile online, care i-au adus atata succes. A intrat pe piata telefoanelor mobile, a ochelarilor inteligenti si are de gand sa construiasca o masina care sa se conduca singura. Ultimul plan al americanilor este la fel de indraznet, pentru ca vizeaza sectorul energetic. Google a anuntat marti ca va cumpara toata electricitatea generata de o ferma eoliana ce urmeaza sa fie construita in Texas.  

“Mi-am dedicat o mare parte din viata stiintei si tehnologiei, cu scopul de a imbunatati sanatatea oamenilor. Ceea ce Larry vrea sa faca m-a inspirat si sunt extrem de incantat de ce va urma”, a spus Levinson.  

Tim Cook, CEO-ul Apple, si-a aratat si el sprijinul neconditionat pentru proiect: “Pentru prea multi dintre prietenii si rudele noastre viata s-a terminat brusc sau calitatea ei s-a redus dramatic. Arthur este unul dintre acei nebuni care cred ca nu e neaparat nevoie sa fie asa. Nu exista cineva mai potrivit pentru aceasta misiune si abia astept sa vad rezultatele.”