Mail.ru, care detine numeroase site-uri populare in Rusia, a anuntat joi ca a vandut 14,2 milioane de actiuni Facebook in perioada iulie-august, reprezentand 0,6% din compania americana, transmite Mediafax.

Actiunile Facebook au urcat cu 57% in acest an si au depasit cotatia de la listarea din mai 2012, iar capitalizarea de piata a companiei a ajuns la 102 miliarde de dolari. 

Usmanov, cel mai bogat rus, a investit devreme la Facebook, intrand in actionariatul companiei in urma unei majorari de capital, derulata in 2009 pe piata privata.

Mail.ru a iesit, in etape, din actionariatele Facebook, Groupon si Zynga, pentru a investi in propriile operatiuni de socializare online si jocuri

Actiunile Facebook au crescut cu 52% in aceasta vara, datorita rezultatelor financiare peste asteptari anuntate de companie care a demonstrat astfel ca poate monetiza accesarile tot mai numeroase de pe smartphone-uri si tablete.

Usmanov a anuntat in aprilie ca a investit aproximativ 100 milioane de dolari in actiuni Apple.  Cu o avere estimata la 20,4 miliarde de dolari, el este cel mai bogat rus si este cotat de Bloomberg pe locul 34 in topul miliardarilor lumii.

Facebook a atras 16 miliarde de dolari prin listarea la bursa, cea mai mare oferta publica initiala derulata vreodata in sectorul IT. 

Facebook a anuntat pentru trimestrul al doilea venituri de 1,8 miliarde de dolari, in urcare cu 53% fata de nivelul din perioada corespunzatoare a anului trecut. Profitul net al companiei a avansat la 333 milioane de dolari, fata de o pierdere de 157 milioane de dolari in aprilie-iunie 2012.  Facebook a precizat ca 41% din veniturile din publicitate obtinute in trimestrul al doilea au fost generate de smartphone-uri si tablete, datorita noilor produse si servicii dezvoltate de companie. 

Reteaua a ajuns la 1,15 miliarde utilizatori activi la jumatatea acestui an.