Confruntat cu stagnarea numarului de utilizatori si pierderi continue, Consiliul de Administratie al Twitter a acceptat luna trecuta sa ia in considerare vanzarea companiei, o decizie finala urmand sa fie luata pana la raportarea rezultatelor trimestriale, in 27 octombrie.

Site-ul de tehnologie Recode a anuntat miercuri ca firmele interesate de reteaua de socializare - Google, Apple si Walt Disney Co - nu vor mai depune oferte, singurul licitator ramanand firma de software Salesforce.com.

Joi, la Bursa de la New York, actiunile Twitter au scazut cu 19,2%, la 20,10 dolari, evaluand compania la aproximativ 14,2 miliarde de dolari. La inchiderea sedintei bursiere titlurile inregistrau un declin de 20,1%, la 19,87 dolari.

Chiar si la 20 de dolari actiunile Twitter sunt peste nivelul de 14 dolari inregistrat inainte de aparitia speculatiilor din aceasta primavara privind un posibil cumparator.

In ultimele doua saptamani, s-au intensificat zvonurile pe Wall Street legate de interesul unor companii in vederea depunerii unei oferte pentru achizitionarea companiei.

Potrivit postului CNBC, la finele lunii septembrie, Twitter era in discutii "cu potentiali amatori" de o astfel de operatiune.

Twitter a pierdut circa 187 milioane de dolari in primele sase luni ale anului, iar veniturile sale s-au situat la circa 1,2 miliarde de dolari, conform ultimelor rezultate financiare.

Compania, infiintata de Jack Dorsey in 2006, continua sa nu gaseasca o formula pentru a creste numarul de utilizatori activi, care este in prezent de 313 milioane.