O pereche de încălțăminte potrivită pentru condiții atmosferice diferite poate fi greu de găsit, însă acordând atenție unor aspecte specifice, ai posibilitatea de a face alegerea potrivită. Pentru că există numeroase modele de încălțăminte adecvată în acest sens pe piața dedicată, ai posibilitatea de a alege ceea ce ți se potrivește în funcție de preferințe sau de nevoi. Iată cum poți face cele mai bune alegeri.

Ce modele de încălțăminte sunt potrivite pentru sezonul rece?

Pentru sezonul rece trebuie să fii pregătit cu o pereche de încălțăminte suficient de înaltă pentru a te proteja în caz de zăpadă mare, cu încălțăminte cu un interior călduros pentru purtările pe timp geros, când temperaturile din termometre scad foarte mult, dar și cu încălțămintea impermeabilă care să îți mențină picioarele uscate chiar și atunci când se topește zăpada și trotuarele sunt pline de apă sau atunci când plouă, mai ales la început sau la final de sezon.

Așadar, pentru sezonul rece poți alege cizme sau botine potrivite mai ales pentru ținutele urbane, ghete iarna potrivite pentru ieșirile la zăpadă sau bocanci pentru ținutele potrivite pentru o plimbare la munte sau pentru o zi pe pârtie la săniuș. Alege modelul de încălțăminte potrivit în funcție de scopul utilizării, astfel încât picioarele tale să fie protejate împotriva frigului, zăpezii sau umidității și să ai parte de un confort termic ridicat în orice condiții de vreme.

 

Ce modele de ghete poți alege pentru ținute casual?

Ținutele casual pot fi completate cu succes și de o pereche de cizme, și de o pereche de botine, și de o pereche de ghete emu, dar și de o pereche de bocanci. În funcție de stilul purtătorului, încălțămintea potrivită pentru o ținută casual poate fi ușor aleasă, singurele aspecte care contează fiind rezistența și confortul oferit purtătorului, dar și preferințele de culoare, design sau material.

Poți alege o pereche de ghete UGG sau EMU pe care să le asortezi la pantaloni în stil office sau la rochie, o pereche de bocanci pe care să îi porți într-un stil personalizat sau o pereche de botine cu toc sau fără pe care să o porți cu o geacă matlasată sau cu o haină stil sacou.

Ce ghete sunt potrivite pentru vreme ploioasă?

Chiar dacă iarna este anotimpul frigului extrem, este posibil ca nevoia de ghete care să îți mențină picioarele uscate să fie de multe ori prioritară. Pentru aceasta, este important ca ghetele pe care le alegi să fie impermeabile, respectiv rezistente la apă pentru a evita pătrunderea umidității în interior. De asemenea, este important ca acestea să fie suficient de înalte, de preferat deasupra gleznelor, pentru un plus de protecție.

Că este zăpadă mare, că este ploaie sau că este o iarnă fără zăpadă, dar cu temperaturi scăzute, cizmele pe care le porți reprezintă articolul care te poate ajuta să ai o ținută confortabilă și în care să te simți protejat, fără a sta cu grija frigului sau umidității care poate îți poate afecta picioarele. Menținerea picioarelor uscate și calde reprezintă un motiv suficient de bun pentru a te simți bine și pentru a-ți putea desfășura activitățile în mod obișnuit.