Este foarte greu să stabilim cu exactitate care sunt cele mai bune surse pc atât din punct de vedere al performanței, al zgomotului, dar și al prețului. Totuși, putem să îți oferim câteva informații despre un pachet de surse de la un producător pe care îl considerăm de top, dar care și produce surse pc pentru toate buzunarele și pentru toate felurile de calculatoare. Cele trei surse pc despre care vom vorbi astăzi sunt produse de cei de la Inter-Tech:

- Sursa pc Inter-Tech Argus APS 720 W

Există două avantaje principale care ies în evidență imediat la sursele de la Inter-Tech. Prețul extrem de mic și calitatea surselor. Dacă tot îți oferim o listă din care să alegi, pentru fiecare dintre aceste trei surse îți vom da și câte un sfat pentru cum ar trebui defapt să cumperi corect o sursă pentru viitoarea ta unitate. În primul rând, cei 720 W sunt criteriul tău de referință pentru cât de puternică este sursa. Dacă PC-ul tău consumă 300W, aceasta nu este potrivită, în schimb poți cumpăra sursa pc de la punctul 3. Mereu sursa va trebui să fie de capacitate puțin mai mare decât consumul, dar nu să ajungă la o valoare aproape triplă. Dacă ai nevoie de o sursă puternică poți cumpăra sursa Argus APS-720W.

- Sursă pc Inter-Tech Energon EPS 550 W

De cele mai multe ori, problemele apar atunci când fie cumperi din prima o sursă care nu se potrivește sistemului pe care îl folosești sau adaugi la sistemul tău componente care depășesc capacitatea sursei. Totuși, alt impediment în achiziționarea surselor este calitatea acestora și multitudinea producătorilor care promit surse ieftine și performanțe incredibile. Evident, acest lucru este greu de crezut, iar cu cât de uiți mai mult la dotările sursei, cu atât îmi vei da mai multă dreptate. Vei vedea că o sursă ieftină vine fără conectori suficienți, fără SATA, fără floppy, fără conectori de 20 sau 24 de pini. Cu cât sursa este mai performantă, cu atât va putea fi folosită mai eficient într-un sistem PC mai avansat. Pentru o sursă performantă de alimentare recomandăm sursa pc Energon EPS-550W.

- Sursă pc Inter-Tech SL 500 W

SL 500 W de la Inter-Tech este un exemplu foarte bun de sursă care poate satisface orice nevoie pentru un pc mid-range care va putea calcula atât procese de randare, gaming sau browsing. Mai mult decât atât, este și de o capacitate destul de mare, iar la un preț de 100 RON, nu ai cum să găsești ceva mai potrivit. 

Dacă ești în plin proces de identificare a sursei ce va fi cumpărată, ai mare grijă la amperaj. O sursă cu un amperaj mic nu va putea suporta componente foarte noi, adică dacă nu vei pune pe sistemul tău o sursă cu o linie de minim 12 V, nu vei putea folosi nici măcar o placă video decentă. 

De fiecare dată, sursele de alimentare dau dovadă că nu prețul sau brandul garantează calitatea ci capacitatea, amperajul și conectivitatea.