(P) Trei categorii de produse esențiale pentru dotarea unui restaurant
Toate produsele alese trebuie să poată fi manipulate și întreținute ușor, să nu influențeze negativ costurile prin consumuri de energie, apă sau combustibil și să nu reprezinte un pericol pentru personalul care le utilizează. Așa că iată care sunt produsele cu adevărat esențiale pentru dotarea unui restaurant nou!
Mobilierul necesar într-un sală de restaurant
Într-un restaurant, mobilierul este format, de obicei, din mese, scaune, fotolii, canapele, scaune de bar, mese de serviciu, cuiere, jardiniere și dulapuri pentru ustensilele ospătarilor.
Utilaje necesare pentru servirea preparatelor
Un restaurant trebuie să fie dotat corespunzător cu toate utilajele necesare pentru servirea preparatelor și a băuturilor din meniu. Folosirea unor utilaje are ca scop, în primul rând, modernizarea operațiunilor de pregătire prealabilă a produselor, prezentarea și servirea lor. Așa că pe lista de utilaje necesare se află dozatoarele pentru porționarea anumitor produse, cântarele electronice, încălzitoarele de veselă, dar și utilajele pentru menținerea la cald sau rece a preparatelor.
Pentru transportarea anumitor produse sau preparate vor trebui achiziționate cărucioare speciale, care pot fi folosite atât pentru servire, cât și pentru debarasare.
În schimb, pentru prepararea băuturilor sunt necesare un aparat espressor, un aparat pentru pregătirea ceaiului, mașini de fabricat cuburi de gheață, blender și mixer.
De asemenea, pe lângă utilaje, sunt necesare și alte obiecte și accesorii, pentru servirea corespunzătoare a preparatelor, iar aici sunt incluse: vesela, sticlăria, tacâmurile, articolele de menaj și accesoriile de serviciu.
Utilaje și mobilier pentru dotarea bucătăriei
În orice restaurant, organizarea interioară trebuie să asigure un flux tehnologic optim, atât pentru circulația clienților și a personalului, cât și pentru desfășurarea în condiții bune a activităților de producție și servire. Iar pentru ca toate aceste activități să fie realizate într-o ordine corespunzătoare, este necesar să înțelegem care sunt etapele parcurse pentru pregătirea fiecărui preparat.
În primul rând, pentru etapa de recepționare a mărfii este necesar ca restaurantul să fie dotat cu un cântar cu platformă, pentru cântărirea produselor, dar și cu o masă de lucru din inox, care poate fi ușor dezinfectantă.
Apoi, pentru etapa de depozitare a mărfurilor, este important ca orice restaurant să aibă amenajat un spațiu special cu rafturi din inox, dulapuri și polițe.
În etapa de prelucrare și preparare a produselor alimentare, sunt incluse mai multe utilaje și accesorii, cum ar fi: o masă de lucru, un robot de legume, o mașină de curățat cartofi, un cuptor, o friteuză, grill sau grătar cu rocă vulcanică, marmită și tigaie basculantă, hotă și coșuri de gunoi.
Ultima etapă este cea de porționare și servire, iar pentru ea, sunt necesare cărucioare, rasteluri de farfurii și tacâmuri.
La rândul ei, vesela utilizată trebuie să parcurgă și ea un flux tehnologic, pentru care sunt importante următoarele utilaje: mașină de spălat vase mare, mașină de spălat veselă, mașina de spălat pahare, dulap pentru veselă, rasteluri, duș flexibil și pubele. Iar acum, găsești o parte din toate aceste utilaje, plus pubele pentru gunoi, la preț mic, pe IgienaPHS.ro.
Cel mai important lucru pentru cei care dețin un restaurant, este acela de a-și atrage o clientelă de calitate, care să vină cu plăcere. Așa că într-o astfel de situație, bugetul și investițiile trebuie să fie bine planificate, astfel încât să nu existe nicio problemă în ceea ce privește dotarea un restaurant. În funcție de specificul restaurantului, un investitor atent la detalii va dori să le ofere clienților săi o experiență autentică, așa că va adapta obiectele de inventar, la caracteristicile meniului, și la cele ale amenajării interioare. De exemplu, într-un restaurant cu specific mediteranean, vom găsi cu siguranță farfurii pentru servirea pastelor, instrumente pentru servirea fructelor de mare sau tacâmuri speciale pentru pește. Iar pe lângă echipament și utilaje, un alt aspect important pentru succesul unui restaurant, este reprezentat de nivelul de igienă, dar și de pregătirea personalului.
VOYO

RON
RON
RON
RON
(P) iBani. Piața imobiliară după majorarea TVA. Sfaturi pentru cei interesați să cumpere o locuință nouă
”Incont”, site-ul Știrile Pro TV de informații economice și educație financiară, a devenit ”iBani”
România, departe de zona euro. Analist: Probabil ne ducem spre 2030 cu adoptarea monedei unice
Popa, CFA România: Într-o lume fără pensii private ar trebui să ne aşteptăm la o pensie de 32% din ultimul salariu
Siemens Energy anunţă concedieri masive pentru a-şi majora profitul. Compania are mii de angajați în România
Cu trenul de la Paris la Viena sau de la Zurich la Barcelona. Pandemia reînvie cursele feroviare de noapte în Europa
(P) De ce aleg românii să joace la pariuri
(P) Tot ce trebuie să știi despre vigneta Ungaria și prețul acesteia
Digitalizarea departamentului HR - un subiect în trend chiar și pentru companiile de IT
Huawei dezminte zvonurile privind vânzarea brandurilor premium de smartphone P şi Mate
Cum vom lucra în 2021: 60% dintre companii vor să reînceapă munca de la birou din luna martie. Mai mult de jumătate au tăiat programele de training şi pe cele de wellbeing
Două treimi din forţa de muncă existentă la nivel global lucrează de acasă, însă unul din trei angajaţi folosește propriul calculator pentru a-şi desfăşura activitatea 
Invață să ții sub control cheltuielile de sărbători. Cum funcționează cardul de cumpărături
Moneda euro la 20 de ani. Cea mai importantă realizare macro-economică a secolului trecut a supraviețuit marii crize mondiale, dar rămâne un colos handicapat de propriile slăbiciuni
UE pregătește măsuri de urgență, în cazul unui ”no deal” cu Londra, din ianuarie. Domeniile vizate: pescuitul şi transportul rutier şi aerian
Explozie la gazoductul din Ucraina care asigura gazele pentru Europa. Ce se întâmplă cu livrările de gaze rusești spre continent




RSS