Acesta reprezintă aproape 25% din cheltuielile de întreținere menționate. În plus, siguranța în exploatarea camionului înseamnă marfă livrată integral și la timp, precum și drumuri sigure pentru toți participanții la trafic.
 
Există situații în care se preferă îmbunătățirea pneurilor mai degrabă decât achiziționarea unora noi. Procedeul de lucru în asemenea caz se numește reșapare și presupune reconstituirea benzii de rulare a unei anvelope uzate prin adăugarea unui nou strat de cauciuc pe pânze.
 
În acest mod se extinde durata de viață a pneurilor care se doresc a fi recondiționate.
 
Tipuri de reșapare
 
Acest proces se poate realiza la rece sau la cald. Tehnologia de reșapare la rece implică prelucrarea prin șlefuire a carcasei cauciucului și lipirea unei noi benzi de rulare.
 
Reșaparea la cald este ceva mai complicată și presupune aplicarea unui amestec brut de cauciuc peste carcasă, așezarea anvelopei într-o presă de vulcanizare care imprimă profilul benzii de rulare la presiune și temperatură înaltă – 8 Bar, respectiv 150⁰ Celsius.
 
Nivelul de siguranță
 
Profesioniștii în domeniu spun că utilizarea acestui tip de anvelope nu presupune un rabat de la siguranță, chiar marii producători de anvelope fiind implicați în programe de reșapare. Ei susțin că un set de de astfel de pneuri are aproximativ aceeași ținută de drum ca unul nou, având însă marele avantaj de a fi disponibil la un preț mai mic.
 
Fiecare producător important are propria marcă de anvelope reșapate: Bandag de la Bridgestone, Remix de la Michelin, ContiRe de la Continental.
 
Condiții necesare
 
Pentru a putea fi reșapată, o anvelopă trebuie să îndeplinească anumite condiții:
 
-să nu aibă o vechime mai mare de 5 ani;
 
-preferabil să fie din clasa Premium;
 
-să nu fi suferit reparații majore sau afectări ale cordului de oțel;
 
-să aibă o adâncime a canalelor din banda de rulare de minim 2 mm;
 
-să fie evaluată prin scanare cu raze X într-o unitate specializată – tehnică mult mai eficientă decât o simplă scanare vizuală;
 
-să fie pregătită corespunzător prin frezare și completare.
 
Argumente pro
 
Între argumentele care ar putea susține decizia de achiziție a unor anvelope reșapate, putem enumera:
 
-prețul mai scăzut cu aproximativ 50%-60% față de costul celor noi;
 
-performanțe oarecum similare cu cele ale unor pneuri noi și siguranță în exploatare – mai ales în cazul anvelopelor reșapate de producători de renume;
 
-beneficii ce țin de protecția mediului – se consumă cu minim 30% mai puțină energie pentru reșapare decât pentru fabricarea unor anvelope noi; de asemenea, un număr semnificativ de anvelope este redat utilizării;
 
-sunt potrivite pentru utilizarea pe camioane și pentru transport marfă.
 
Argumente contra
 
Oricât de performantă ar fi tehnologia de reșapare și oricât de consacrat producătorul de astfel de pneuri, cea mai bună opțiune rămâne achiziția unor anvelope noi – de exemplu, puteți găsi anvelope de camioane aici. Motivele sunt lămuritoare:
 
-pneurile noi oferă un grad mai mare de siguranță pe șosele – aderență sporită pe carosabil ud, distanță de frânare mai bună;
 
-durata de viață a anvelopei noi este superioară celei reșapate – rezistență la uzură, randament kilometric mare;
 
-eficiență bună la consum – cantitatea de combustibil este mai scăzută în cazul anvelopelor noi;
 
-riscurile apariției unor fenomene suplimentare de deteriorare sunt nule – crăpături în suprafața de rulare, desprindere a unor porțiuni din aceasta;
 
-gradul de protecție a mediului – anvelopele noi sunt mai silențioase decât cele reșapate.
 
În unele cazuri, limitele bugetului alocat pentru achiziția unor astfel de componente auto pot impune o variantă mai puțin costisitoare. În asemenea situație, cel mai probabil vor fi preferate anvelopele reșapate. Pentru mai multă siguranță și performanțe superioare, însă, recomandabile sunt anvelopele noi – acestea reprezintă, în definitiv, alegerea optimă.