Tendințele în designul interior se schimbă frecvent și poate fi tentant să achiziționezi mereu piese de mobilier și decorațiuni noi, doar pentru a ține pasul cu trendurile. Pe de altă parte, există și situații în care designul locuinței are nevoie de o reîmprospătare. Oricare ar fi cazul, minimizarea cheltuielilor este întotdeauna binevenită.

Iată câteva alegeri smart, cu care vei cheltui mult mai puțin decât te-ai aștepta:

Înainte de a trece la acțiune, asigură-te că ai un plan detaliat, care cuprinde toate schimbările pe care le urmărești. Acest plan te va ajuta să eviți achizițiile inutile și să te concentrezi pe priorități.
Pentru schimbări de efect, dar cu un buget cât mai redus, poți alege una sau mai multe dintre următoarele transformări:
 
  • Schimbarea culorii pereților
Schimbarea culorii pereților nu presupune, neapărat, costuri majore, dar va oferi un suflu cu totul nou și proaspăt locuinței tale. Revopsirea pereților este o modalitate excelentă de a transforma aspectul unei camere, fără a cheltui mult. Alege o vopsea cât mai de calitate și servicii de mixare profesionale, cum sunt cele oferite de Hornbach, pentru rezultate remarcabile, iar dacă nu știi exact nuanța dorită, poți merge cu o mostră, pentru a beneficia de ajutorul profesioniștilor în identificarea nuanței optime. Poți mixa atât vopsele lavabile, cât și lacuri, lazuri și multe altele, iar în final, aplicarea o vei putea face chiar tu, pentru a economisi cheltuielile cu serviciile profesionale și, de ce nu, pentru a petrece momente frumoase cu familia. 
 
  • Înlocuirea decorațiunilor
Decorațiunile te pot ajuta să transformi complet stilul de design: din tradițional în modern, din industrial în vintage și așa mai departe. Înlocuirea unor decorațiuni, cum sunt pernele decorative, draperiile, covoarele și diverse alte obiectele poate transforma întregul spațiu. În plus, aceasta este o modalitate excelentă de a-ți exprima personalitatea. 
Pentru a economisi și mai mult și pentru a aduce amintirile frumoase mai aproape, în loc să achiziționezi decorațiuni noi, poți alege să apelezi la serviciul de înrămare și să înrămezi fotografii din vacanțe, pe care le poți agăța pe pereți sau așeza pe unele obiecte de mobilier sau polițe speciale. Mai mult decât atât, alegând cu grijă materialul ramei (lemn, plastic, aluminiu, mdf) și potrivindu-l cu alte elemente din încăpere, vei crea un design mai coerent al acesteia. Pentru o cameră amenajată în stil modern, tabloul va fi acoperit cu sticlă, iar în cazul stilului vintage sau retro, ai opțiunea unuia fără ramă sau chiar a unei oglinzi înrămate, pentru un design cu adevărat original. 
 
  • Schimbarea parchetului cu unul nou
Camerele cu parchet învechit, oricât de modern ar fi mobilierului și oricât de deosebite decorațiunile, sunt inestetice. Dacă parchetul este învechit și deteriorat, înlocuirea acestuia va aduce o îmbunătățire semnificativă în aspectul unei încăperi și nu mai fi nevoie să schimbi mobilierul sau decorațiunile. Serviciile de montaj al parchetului vor fi soluția salvatoare pentru tine: nu necesită un consum de timp din partea ta, pentru că meșterii se vor ocupa de întregul proces, iar rezultatele vor fi fabuloase. 
 
Nu este necesar să redecorezi întreaga locuință pentru a-i oferi un suflu nou. Chiar și o singură schimbare, bine gândită, poate fi suficientă pentru a-ți atinge obiectivul.
 
Așadar, în cele din urmă, secretul pentru a redecora cu succes și a economisi bani este să planifici cu atenție, să fii creativ și să fii deschis la opțiuni inovatoare - care nu necesită, neapărat, cheltuieli majore.
 
Sursă foto: unsplash.com