Ce este transformarea digitală și care sunt obiectivele acesteia?.

Digitalizarea reprezintă actiunile care vizează revizuirea întregii organizari a companiei pentru a integra tehnologiile moderne în toate procesele și strategiile sale, putand astfel să răspundă noilor nevoi aparute in secolul vitezei, dar și să-și revizuiască organizarea și managementul pentru a deveni mai performantă.

Oamenii, companiile și lucrurile devin din ce în ce mai conectate. Multe aspecte ale vieții personale și profesionale se desfășoară acum online, în timp real și prin tranzacții pe platforme digitale. Pentru a supraviețui și a prospera, afacerea trebuie să se transforme într-o întreprindere inteligentă, digitală. Aşadar, doar prin digitalizare IMM-urile pot ţine pasul cu noile tendinţe.

Importanta ERP în contextul transformării digitale a IMM-urilor

O soluţie ERP, creează un nucleu digital care permite IMM-urilor să funcționeze mai inteligent. Crearea unei afaceri pregătite pentru transformarea digitală necesită o platformă de la care să se conecteze la alte tehnologii conexe. Fără un sistem ERP modern în centrul acestei platforme tehnologice, afacerea va avea dificultăți în implementarea transformării digitale. Sistemele ERP ating toate funcțiile și departamentele acesteia: finanțe, distribuție, producție, raportare, CRM, vânzări, achiziții, planificarea achizițiilor etc.

Alegerea unui solutii ERP potrivit pentru proiectul de transformare digitală prezintă un avantaj esențial. Antreprenorii trebuie să opteze pentru o soluție software care utilizează tehnologii scalabile și de ultimă generație, care permit întreprinderilor să creeze un ecosistem software puternic și personalizat.

Există soluții ERP special concepute pentru întreprinderile mici și mijlocii. Câteva au ca scop:

-       Gestionarea eficientă a IMM-urilor

-       Vizibilitatea completă a IMM-urilor

-       Controlul total al finanțelor

-       Crearea unei baze solide de clienți

-       Optimizarea achizițiilor și a vânzărilor pentru a crește marjele

-       Distribuție transparentă și control al stocurilor

-       Vizualizarea mai clară a activităţii cu ajutorul informațiilor de afaceri

-       Un proces decizional mai inteligent și mai rapid

AttoSoft oferă solutii software adaptate la nevoile oricarui business pregătit să se extindă. Pe lângă beneficiile menționate mai sus, ERP-ul de la AttoSoft.ro va permite afacerii să valorifice datele, stimulând inovarea și adoptând tehnologiile emergente pe măsură ce acestea apar.

Managerii trebuie să integreze noile tehnologii digitale în afacerea lor, să optimizeze și să automatizeze procesele pentru a crește performanța și a câștiga eficiență. ERP-ul este unul dintre cele mai utilizate sisteme informatice pentru digitalizarea tuturor aspectelor în cadrul IMM-urilor.