Chiar dacă suma ți se pare insuficientă la prima vedere, există o mulțime de afaceri ce pot fi deschise cu bani puțini. Atunci când ești dispus să profiți de orice oportunitate, este foarte ușor să pornești de la zero și să reușești. Pentru mai multă inspirație, descoperă, mai departe, câteva idei de afaceri pentru care nu ai nevoie de sume exorbitante. Fără îndoială, vei fi tentat de una dintre ele.

Scriitor de texte SEO

În urmă cu aproape 10 ani, era foarte simplu ca un website să ajungă printre primele rezultate în motoarele de căutare. În prezent, însă, situația este complet schimbată. În zilele noastre, există mii de pagini web care tratează același subiect, așa că trebuie să ai o abordare diferită ca să ieși în evidență. Dacă știi cum să scrii texte care să atragă cât mai multe vizualizări, investește într-o afacere din zona SEO (Search Engine Optimisation). Cu aproape 1.000 de euro, îți poți achiziționa un computer suficient de bun cât să suporte deschiderea mai multor ferestre web sau poți plăti pentru cursuri de specializare în SEO.

Magazin online cu articole handmade

Se spune că unele dintre cele mai profitabile afaceri se nasc din pasiunile antreprenorilor. În cazul în care îți place să creezi diferite produse, încearcă să câștigi bani din hobby-ul tău. Poți crea tot felul de articole – jucării din materiale naturale, haine pictate, bijuterii din fimo ori pietre semiprețioase, decorațiuni sau îmbrăcăminte din lână ori bumbac. Dacă ai suficientă imaginație și îndemânare, transformă obiectele vechi în produse moderne, fă un scaun dintr-un trunchi de copac ori o canapea din câțiva paleți și niște burete. Astfel de produse sunt extrem de apreciate pe piață, iar materia primă necesară pentru a le realiza nu este deloc costisitoare. Mai mult, fiind totul realizat de mâna ta, vei putea garanta fără probleme unicitatea și autenticitatea fiecărui articol în parte. Cel mai probabil, vei investi banii în deschiderea magazinului online, care nu trebuie să fie unul foarte complex de la început.

Firmă de contabilitate

Dacă ai experiență în acest domeniu și cunoști legea contabilității actualizată, pune bazele unei societăți de contabilitate. Cu siguranță, nu vei duce lipsă de clienți. Orice afacere, indiferent de mărimea sa ori de numărul angajaților, are nevoie de un contabil pentru organizarea activității și evidența lunară a tranzacțiilor efectuate. Banii îi poți folosi pentru specializări, dacă este cazul, investiții într-un soft de contabilitate sau pentru achiziționarea unui laptop. Munca ta poate fi desfășurată de la distanță și ai posibilitatea de a ține contabilitatea mai multor companii, lucru ce-ți va aduce venituri substanțiale.

Organizator de evenimente

În viața oricărei persoane apar evenimente deosebite ce trebuie planificate ca la carte. Nunți, botezuri, aniversări, petreceri pentru copii ori zile onomastice, pot fi organizate, așa cum se cuvine, de o persoană energică, sociabilă și creativă. Dacă te regăsești în această descriere, cu doar 1.000 € poți deschide o firmă pentru evenimente. Nu trebuie să te limitezi doar la persoanele fizice. Îndreaptă-ți atenția și spre companiile care au nevoie de conferințe, lansări de produse, traininguri, workshopuri, petreceri ori alte evenimente de business. Fiindcă e o afacere în care un rol important îl joacă relațiile cu clienții, furnizorii și prestatorii de servicii, cea mai mare parte a banilor trebuie cheltuită pentru promovare și networking.

Realizare de conținut foto/video

Mergând pe principiul că „o imagine face cât o mie de cuvinte”, poți demara o afacere prin care să ajuți oamenii să realizeze amintiri deosebite. Foarte multe persoane își doresc să imortalizeze momentele speciale din viața lor în moduri extrem de inedite. Prin urmare, în ultima perioadă, filmările și fotografiile realizate cu ajutorul dronelor sunt la mare căutare. Există o cerere tot mai mare în această zonă, și, dacă te pasionează domeniul artistic și tehnologia, cu 1.000€ poți achiziționa un echipament de calitate. Ori, dacă ți se pare mai practic, închiriază o dronă de fiecare dată când trebuie să faci filmări sau fotografii.

O microfermă de păsări, culturile de castraveți, roșii, ardei, ciuperci, agrișe, mure, bame sau afine ori de plante utilizate în industria cosmeticii se pot dovedi, de asemenea, idei de afaceri profitabile. Dacă te interesează lumea businessului, este imposibil să nu găsești o direcție spre care să te axezi. Cu puțină încredere și multă informare, chiar și cu 1.000 € ai șanse reale de câștig!