Dacă ai un stil de viaţă echilibrat şi te bazezi pe micul dejun sănătos mâncat acasă şi o gustare uşoară la cină împreună cu cei dragi, trebuie să menţii acelaşi ritm şi la serviciu, unde te afli în timpul prânzului.
 
În schimb, dacă obişnuieşti să sari peste micul dejun, atunci gustarea de la birou devine şi mai importantă pentru sănătatea ta.
 
Iată 5 sugestii de gustări sănătoase la birou.
 

Fructe

Proaspete sau uscate, fructele sunt o gustare excelentă la birou, deoarece sunt compacte şi uşor de transportat. În funcţie de condiţiile de bucătărie pe care le ai la serviciu te poţi limita la fructe care se consumă uşor, cum ar fi merele sau bananele, sau poţi trece la produse cu servire mai complicată. Tot în prima categorie se încadrează şi fructele confiate sau uscate, cu termen de valabilitate extins şi foarte uşor de mâncat în cele mai diverse combinaţii. Pot fi uşor de combinat cu brânzeturi sau iaurturi.
 

Legume

Legumele sunt la fel de ofertante în ceea ce priveşte valorile nutritive, uşurinţa transportului şi a depozitării. Rămâne valabilă regula cu consumul: dacă ai la dispoziţie instrumentarul şi condiţiile necesare, le poţi mânca cu tacâmuri. Dacă nu, alege-le doar pe cele mai puţin pretenţioase din acest punct de vedere. Poţi alege legumele ca fel principal sau ca garnitură. Sunt la fel de bune proaspete, fierte, la grătar, la cuptor sau conservate.
 

Batoane energizante

Batoanele cu proteine sunt o gustare tot mai populară, datorită nutrienţilor pe care îi conţin. Sunt preferate în special de persoanele active, cu un program încărcat, care nu au timp să pregătească sau să consume o masă tradiţională, dar nici nu doresc să renunţe la stilul de viaţă sănătos. Ingredientele şi calitatea unui astfel de baton diferă în funcţie de producător. Fructele uscate, nucile, seminţele şi cerealele integrale sunt întâlnite cel mai des sub această formă de prezentare. Pentru o gustare rapidă şi sănătoasă la birou găseşti batoane fitness cu cereale de la Auchan, o gustare bună, cu proteine concentrate.
 

Toate tipurile de nuci

Nucile reprezintă o gustare consistentă datorită grăsimilor sănătoase pe care le conţin, inclusiv acizi graşi omega 3, proteinelor şi fibrelor. Se găsesc în cele mai diverse forme de prezentare, în stare naturală sau integrate în batoanele energizante. 
 
Pe lângă nucile autohtone, puteți să alegeți alune, arahide, caju, fistic, pecan, nuci braziliene, cele de macadamia şi alte sortimente exotice. Toate acestea sunt surse primare de antioxidanţi şi fibre şi au efect benefic în cazul problemelor cardiovasculare şi inflamatorii, dar şi pentru stimularea sistemului imunitar. În plus, sunt foarte săţioase şi înlocuiesc cu succes chiar şi un prânz.
 

Lactate

Consumul de lactate este recomandat datorită beneficiilor pentru sănătate oferite de substanţe nutritive vitale precum calciu, potasiu, vitamina D şi proteine. În funcţie de preferințele tale,  poţi să alegi lapte proaspăt sau prelucrat în diverse feluri, simplu sau împreună cu fructe, legume nuci, seminţe sau cereale. 
 
Din categoria lactatelor fac parte smântâna, iaurturile şi brânzeturile de toate tipurile. Pe lângă laptele de vacă, de o popularitate crescută se bucură produsele alimentare de oaie sau capră. Produsele lactate pot să fie fel principal, garnitură sau desert. În plus, laptele poate fi utilizat și pentru o cafeaua delicioasă.
 
Fructele, legumele, batoanele de energie, nucile şi lactatele sunt gustările care nu lipsesc din recomandările specialiştilor în sănătate: medici, nutriţionişti, antrenori de fitness, bloggeri de healthcare. Totul ţine de echilibru, așa că asigură-te că alegi un meniu potrivit, bine proporţionat şi cu un număr controlat de calorii.