Dacă tot alegem cel mai bun material izolator de pe piață, spuma poliuretanică, trebuie să procedăm cumva să și beneficiem de avantajele acestuia. O aplicare greșită a spumei pe suprafețele de izolat va fi făcută în zadar și va genera costuri ulterioare în loc să genereze o reducere a costului cu încălzirea, respectiv răcorirea casei/clădirii. Să vedem, așadar, ce ne spun cei de la isoterm.ro apropo de condițiile pentru aplicarea spumei și ce ne costă dacă nu le respectăm.
 
Nu obținem spumă poliuretanică de calitate
Spuma poliuretanică folosită în izolații se obține din amestecarea poliolului și a izocianatului. Pentru ca spuma să fie într-adevăr de calitate, devine limpede că acei doi compuși trebuie să fie la rândul lor de calitate. Isoterm este formată din echipe de specialiști în aplicare spumă poliuretanică ce utilizează doar spumă furnizată de producători de top la nivel global. Costă, dar cine își dorește să facă economie la facturile de energie se va interesa doar de spumă de calitate.
 
Nu pregătim prea bine suprafețele de izolat
Izolațiile din spumă sunt eficiente după zeci de ani ca în prima zi după aplicare, cu condiția ca spuma să adere perfect la suprafața respectivă. Dacă nu curățăm bine aceste suprafețe ori dacă nu uscăm bine stâlpii de beton care poate au tras umezeală, vom aplica izolații din spumă și vom realiza ulterior că fie se desprinde parțial, fie se dezvoltă mucegai pe sub ea, fie permite punți termice. Așadar, fără o pregătire bună, lucrarea va trebui reluată și alți bani vor trebui cheltuiți.
 
Nu pulverizăm spuma în straturi succesive
În momentul pulverizării, cei doi compuși se amestecă la o anumită temperatură; amestecul rezultat ajunge pe suprafața de izolat, unde expandează. Dacă stratul pulverizat este prea gros, crește posibilitatea să crape la un moment dat în timp, iar lucrarea de izolare va trebui reluată. În schimb, straturile succesive au timpi diferiți de expandare și solidificare. Grosimea și numărul de straturi sunt hotărâte în funcție de mai mulți factori – chiar zona geografică fiind unul dintre ei.
 
Nu aplicăm varianta potrivită de spumă
Există specialiști aplicare spumă poliuretanică ce cunosc bine următoarele subtilități: spuma izolatoare poate exista în două variante: cu celulă deschisă, o spumă mai ușoară, de densitate comparabilă cu a vatei minerale, ori cu celulă închisă, o variantă de cinci ori mai densă față de precedenta variantă și folosită ca o barieră veritabilă împotriva transferului de căldură, ceea ce îi conferă eficiența legendară – dar care nu poate fi folosită peste tot.
 
Nu lăsăm specialiștii să aplice izolațiile
Deși peisoterm.ro sunt explicate absolut toate aspectele referitoare la izolațiile din spumă, ele sunt mult prea greu de reținut în totalitate și chiar mai greu de pus în practică. Specialiștii de la Isoterm au doar misiunea aplicării izolațiilor din spumă poliuretanică, și fac acest lucru de mai mulți ani cu mult succes, fapt care ne spune că am greși dacă nu i-am chema în ajutor. Iar greșeala costă mai mult decât ar costa lucrarea de izolare făcută de ei.
 
 
Articol redactat de agentia WhiteAd Media