În aceste clipe dificile oamenii dragi pe care fiecare dintre noi îi ținem aproape toată viața apar și au grijă ca toate lucrurile să decurgă bine și persoana decedată să aibă parte de o înmormântare onorabilă.

De foarte mulți ani florile sunt un simbol special atât pentru evenimentele fericite cât și pentru cele tragice. Cu ajutorul florilor oamenii își exprimă de cele mai multe ori sentimente pe care nu le pot arăta altfel, de atașament, dragoste. În cazul unui eveniment nefericit este vorba de o simbolistică de regret și dragoste față de o persoană dragă care nu mai continuă să facă parte din această lume.

Tipuri de flori folosite pentru aranjamentele florale

Pentru evenimentele nefericite se folosesc aranjamente florale compuse din flori naturale sau artificiale. De cele mai multe ori coroanele sunt compuse din flori artificiale pentru a-și menține culoarea o perioadă mai lungă de timp.

De preferat însă pentru aranjamentele florale sunt florile naturale. Prețul acestora este puțin mai mare decât cel al florilor artificiale dar au și un farmec aparte. De regulă se obișnuiește ca florile alese pentru înmormântare să fie printre cele preferate de către persoana decedată.

Sunt și câteva caracteristici de care trebuie ținut cont atunci când se aleg florile pentru înmormântare: tipul florilor, rezistența și culoarea acestora.

Florile naturale alese pentru omagierea unei persoane dragi trebuie să fie proaspete și păstrate în cele mai bune condiții pentru a avea o rezistență mai mare. Florile se aleg și în funcție de locul în care urmează să fie expuse: la casa persoanei decedată sau la mormânt.

Aranjamente florale folosite la înmormântări

Cei de la Funerare24.ro vin în ajutorul clienților cu servicii funerare complete în care se regăsesc și aranjamentele florale. Acestea pot fi compuse din:

·       Coroane funerare

·       Jerbe funerare

·       Buchete funerare

Coroanele florale sunt cele mai folosite aranjamente florale la înmormântări. Modelele folosite sunt cele în formă de lacrimă, inimă și rotunde.

Jerbele florale sunt o variantă mai mică și mai ieftină a coroanelor florale. Se regăsesc în formă de lacrimă folosindu-se diverse combinații de flori naturale și artificiale.

Buchetele funerare sunt compuse din flori cu o rezistență mai mare. Acestea sunt niste modele speciale care se obțin prin combinația mai multor tipuri de flori. De regulă se folosește un burete mineral la baza buchetului pentru a crește rezistența florilor chiar și după încheierea funerarilor.

Simbolistica florilor pentru înmormântare

La înmormântare simbolistica florilor ține cel mai mult de culori. De exemplu, florile roșii simbolizează dragostea față de persoana decedată. Florile albe exprimă puritate, în timp ce florile de culoare galbenă denotă prietenie.

Florile utilizate, de regulă, la aranjamentele florale sunt garoafele, care simbolizează afecțiunea. De asemenea se folosesc crizanteme al căror simbol este sinceritatea.