Prețurile la energie nu fac excepție. În mass-media putem găsi adesea știri despre prețuri record la electricitate și gaze, despre creșteri de prețuri pe piețele de tranzacționare sau chiar pe piața reglementată de stat. În prezent, partea bună este că orice consumator casnic din țara noastră își poate alege foarte simplu furnizorul de energie electrică, iar o decizie inspirată înseamnă protecție față de prețurile maximale de pe piață.

 

Concret, cum să te protejezi de creșterea prețurilor la energia electrică chiar și când fluctuațiile sunt mari în zona de tranzacționare, iar statul permite creșterea prețurilor reglementate? Pe scurt, alegi un furnizor de energie electrică ce propune prețuri prietenoase. Poți compara online prețurile între furnizori, astfel încât să alegi o variantă cât mai ieftină. De obicei, firmele mai mici propun condiții de preț mai avantajoase decât marile firme care anterior țineau "captivi" consumatorii, în condițiile de monopol. Trebuie doar să analizezi inteligent.

 

Caută o firmă care îți oferă un preț garantat pe o perioadă de timp, de exemplu, 6 luni. Cel mai probabil, aceasta va propune și după această perioadă prețuri cât mai bune, la același nivel în raport cu concurenții de pe piață. Nu există riscul de a cădea într-o capcană în acest sens, pentru că dacă noile prețuri nu îți mai convin, poți din nou să migrezi la un alt furnizor.

 

Schimbarea este simplă, gratuită și exclusiv birocratică - adică se referă doar la acte, nu sunt necesare intervenții tehnice la locul de consum. Mai simplu chiar decât la schimbarea furnizorului de telefonie mobilă, unde trebuie să înlocuiești cartela SIM. În cazul energiei electrice, pur și simplu înlocuiești furnizorul care te facturează.

 

Prețul este extrem de important pentru fiecare dintre noi - vezi concret oferte de energie electrică utilizând un astfel de calculator energie electrica. Alege o ofertă cu sau fără abonament zilnic, în funcție de cum consideri că ești mai avantajat. Însă nu uita că prețul nu ar trebui să fie criteriul exclusiv. Alege un furnizor de energie electrică de încredere, pe care te poți baza pe termen lung (caută online informații și asigură-te că găsești în mare parte știri pozitive despre firma respectivă).

 

Verifică dacă ți se oferă metode flexibile de plată, dacă poți primi factura online, dacă poți avea un cont de client dedicat pe platforma web a furnizorului, unde să introduci index, să vezi facturi și plăți, să ai totul la îndemână. De asemenea, nu uita că există furnizori de energie electrică cu care poți realiza contractarea 100% online - cu timp câștigat pentru tine.

 

În timp, evident că eventuale creșteri ale prețurilor la energia electrică ne afectează pe toți, nu avem cum să le evităm. Însă le putem întârzia, dacă avem contracte cu preț ferm cu un furnizor care oferă mereu condiții avantajoase la partea de costuri.

 

 

.