După încheierea perioadei contractuale acoperite de garanţie, întreţinerea şi reparaţiile maşinii rămân exclusiv în sarcina ta.
 
Există mai multe criterii de alegere a unui service auto de calitate într-un oraş mare cum este Bucureştiul, tu trebuie doar să le alegi pe cele care se potrivesc nevoilor tale.
 

Trei mari opţiuni

Când vine vorba de îngrijirea maşinii tale, ai la dispoziţie trei categorii de furnizori de servicii: reprezentanţa producătorului vehiculului, alegerea unui service auto sau apelarea la un mecanic bun care lucrează în regie proprie.
 
O alternativă la toate acestea este întreţinerea maşinii în regim Do-It-Yourself, însă aceasta nu acoperă decât o mică parte de lucrări pentru care nu ai nevoie de echipamente sofisticate.
 

Recomandări de la cunoscuţi

Cea mai simplă modalitate de a afla calitatea serviciilor unui atelier auto este chestionarea cunoscuţilor care au avut această experienţă prin revizii sau reparaţii. Dacă în cercul tău de prieteni şi apropiaţi se află persoane care conduc acelaşi model de maşină, aceeaşi marcă sau măcar din acelaşi concern auto, întreabă-i cine le asigură mentenanţa şi reparaţiile şi cât sunt de mulţumiţi.
 
În general, după fiecare vizită într-un service îţi poţi face o idee despre calitatea lucrărilor. Atunci când un cunoscut îţi recomandă să eviţi sau să te îndrepți către un anumit atelier auto, merită să-l creditezi şi să încerci o primă revizie în acel loc. Dacă vei fi mulţumit, poţi continua colaborarea.
 

Informaţii din mediul online

Toate afacerile vizibile în mediul online stau sub spectrul unei judecăţi populare edificatoare pentru potenţialii clienţi: feedback-ul lăsat în diverse comentarii. Spre exemplu, este suficient să cauţi service Ford în Bucureşti pentru a descoperi atelierele auto care oferă asistenţă pentru această marcă.
 
Cele mai multe detalii le obţii dacă îţi deschizi un cont pe unul dintre forumurile dedicate modelului maşinii tale. Acolo vei regăsi câţiva pasionaţi care ţin jurnale electronice ale experienţei de proprietar şi şofer al unui astfel de automobil. Invariabil unul dintre topicuri va fi despre întreţinere şi service. Cu toate că majoritatea sfaturilor se referă la lucrările ce pot fi făcute în regim Do-It-Yourself, există şi recomandări ale unor ateliere auto de care oamenii sunt mulţumiţi.
 
La fel de bine există şi recenzii negative ale unor anumite locuri în care clienţii s-au arătat dezamăgiţi de servicii, preţuri, atitudinea personalului şi altele. În cazul oricărei recenzii online, informaţiile trebuie primite cu circumspecţie dacă sunt cazuri izolate, însă atunci când sunt confirmate de mai mulţi utilizatori, este bine să ţii cont de ele.
 

Află unde se repară flotele de maşini

Când vine vorba de calitatea unui service auto, nu te interesează atât de mult părerea unui vecin care parcurge mai puţin de 10.000 de kilometri pe an şi nu are de făcut decât revizii uzuale. Aceste verificări de rutină pot fi făcute în orice loc, cu puţină atenţie.
 
Diferenţa între service-uri o fac clienţii mulțumiți. În acest sens, încearcă să afli unde se repară taxiurile, autoutilitarele de livrări sau chiar maşinile agenţiilor de stat. Acestea sunt vehicule indispensabile, care nu pot rămâne mult timp în garaj. Deoarece revenirea lor pe traseu este esenţială, departamentul care se ocupă de întreţinere va căuta cele mai bune şi rapide servicii pentru reparaţii. Dacă afli unde merg aceştia, te vei bucura de aceleaşi servicii.
 
Cel mai bun service dintr-un oraş mare cum este Bucureştiul nu este obligatoriu să fie nici cel mai ieftin, nici cel mai scump. Importantă este calitatea serviciilor primite şi stabilirea unei relaţii cu un atelier auto cu specialişti care cunosc istoricul maşinii, au o evidenţă clară a reviziilor şi reparaţiilor şi îţi pot recomanda cele mai bune soluţii în funcţie de nevoile tale.