Pe lângă toate avantajele unui stil de viață sănătos, cei care practică în mod regulat sportul știu cât de importantă este alegerea echipamentului potrivit în activitatea sportivă. Pentru femei, o bustieră sau un sutien care să ofere susținerea potrivită sunt nu doar gadgeturi la modă, ci un aliat de nădejde în practicarea antrenamentelor. Acestea trebuie să permită corpului să se miște liber, fără a fi nici prea strânse dar nici prea lejere pe corp.

Alegerea echipamentului depinde susținerea și confortul pe care acestea le oferă, dar este influențată foarte mult și de tipul de sport practicat. Mai ales atunci când ești începător, trebuie să știi că o bustieră sau un sutien pentru sport este unul din primele lucruri pe care trebuie să le achiziționezi, fiind un sprijin fantastic în activitatea ta.

Cum alegi, așadar, un top sau o bustieră de sport care să ofere suportul potrivit în timpul antrenamentelor? Este nevoie de un pic de timp pentru a alege varianta cea mai bună pentru tine, de aceea îți oferim mai jos câteva răspunsuri în acest sens.

Alege bustiera potrivită în funcție de tipul de tipul de antrenament practicat

O bustieră sau un sutien trebuie să asigure poziția corectă a spatelui, dar și sprijin sau suport pentru sâni în timpul antrenamentelor. De aceea, bustierele sport pentru femei sunt gândite pentru o susținere ușoară sau medie, în funcție de tipul de sport practicat sau de nivelul acestora.

Pentru antrenamentele și exercițiile de intensitate scăzută, de tipul yoga pentru începători, alergare ușoară sau exerciții cardio nu foarte intense, alege o bustieră cu susținere mică, fără presiune. Acestea permit lejeritate mare în mișcări și îți permit un confort maxim în timpul antrenamentelor. Bustierele sunt prevăzute cu burete detașabil și cu o bandă largă sub bust, pentru o susținere ușoară și pentru a permite sutienului să se așeze cât mai bine pe corp. În plus, ai avantajul că poți insera acest top sau bustieră în ținuta ta sportivă favorită, de exemplu atunci când practici mersul pe jos sau pe bicicletă în timpul zilei.

Pentru antrenamente de intensitate ridicată, de tip forță, cycling, jogging, înot sau HIIT (High Intensity Interval Training) alege o bustieră cu susținere medie. Acestea au o croială de tip box pentru libertate mare de mișcare, fiind prevăzute cu brațe largi și reglabile. Deasemenea, banda elastică cu încheietura triplă stabilizează în mod suplimentar și permite ajustarea precisă a circumferinței, iar bretelele încrucișate de pe spate garantează confortul și ușurința în mișcare. Pentru o susținere și o acoperire cât mai bună, anumite modele au cupele formate cu perforații, întărite și profilate, pentru stabilizare maximă și confort sporit.

Alege bustiera de sport în funcție de material

Poți alege bustiera pentru antrenament în funcție de preferințele tale de material sau de tipul de fibră utilizat, deoarece ai mai multe opțiuni în acest sens. De exemplu, tricotul elastic din poliester și elastan este un tip de material ușor și confortabil, potrivit fără presiune pentru orice tip de antrenament sau activitate. Deasemenea, o bustieră din material reciclat, realizat din tricot elastic și moale și cu adaos de fibre reciclate de poliamidă și polipropilenă, garantează confortul în timpul fiecărei sesiuni de sport.

Bustierele ce folosesc tehnologia 4FDry sunt realizate din materiale speciale, care permit circulația liberă a aerului și evacuarea rapidă a umezelii în exterior.

Cele fără cusături, sau cu cusături plate cu fire elastice reduc riscul de iritație a pielii ce poate să apară datorită frecărilor. Acest tip de bustiere sau sutien se ajustează cu ușurință la corp și oferă senzația de ”a doua piele”, datorită faptului că folosesc tehnologia 4FSkin.

În funcție de conformația corpului

În funcție de conformația corpului, dacă ai umerii lați și pieptul mai proeminent poți alege o bustieră cu bretele largi, reglabile și croială de tip box. Aceasta permite libertate deplină de mișcare și oferă susținere medie spre mare. Datorită taliei elastice tricotul se potrivește bine fără presiune, iar cusăturile plate reduc riscul de frecare și iritație a pielii ce pot să apară. Dacă îți dorești o susținere mai fermă alege un model de sutien cu reglare triplă cu cârlige, potrivit pentru un bust de dimensiune medie sau mare.

Pentru o conformație slim, poți alege orice tip de top cu susținere ușoară, fără cusături și cu spatele decupat tip box, pentru libertate de mișcare maximă, de exemplu în cadrul sesiunilor de yoga sau alt tip de antrenamente.

Alegerea bustierei potrivite pentru activitatea ta sportivă preferată depinde de susținerea și confortul pe care acestea le oferă. Cu toate acestea, sutienul sau bustiera pentru sport sunt un ajutor de neprețuit pentru antrenamentele tale, de aceea nu ezita să faci alegerea optimă a acestuia, potrivit nevoilor tale.