Dacă vrei să scapi de grija autenticității, poți comanda ulei de motor de pe autoeco.ro. Aici găsești ulei de la cei mai cunoscuți producători, in plus, beneficiezi de filtre de căutare, dar și consultanță pentru a fi sigur că produsul ales este compatibil cu mașina ta.

Ce rol are uleiul de motor?

Nu trebuie să fii mecanic auto pentru a ști cât de important este uleiul de motor. Pe înțelesul oricui, uleiul reduce temperatura motorului, înlătură impuritățile care se pot acumula în timp (praf, particule apărute ca urmare a uzurii, cenușă etc.) și protejează motorul împotriva acidității și coroziunii. Drept rezultat, motorul funcționează în parametri optimi mai mult timp, iar tu te bucuri de un consum de combustibil redus.

De ce este necesară înlocuirea uleiului?

Deoarece motorul conține piese metalice supuse procesului de frecare, în timp apare uzura. Astfel, în ulei se acumulează tot felul de particule și reziduuri, ce-i afectează capacitatea de a proteja motorul. De aceea, uleiul trebuie înlocuit la perioade regulate de timp, conform recomandărilor de la producător.

Ce se întâmplă dacă nu faci schimbul de ulei?

Schimbul de ulei și de filtru sunt importante atât pentru performanța motorului, cât și pentru siguranța ta și a familiei. În situația în care nu realizezi această operațiune, există mai multe riscuri și dezavantaje, printre care:

• Un consum mai ridicat de combustibil;

• Creșterea gradului de uzură a motorului;

• Degradarea uleiului înlocuit într-un timp mai scurt.

Cel mai mare pericol este defectarea gravă a motorului. Acest lucru este posibil în cazurile în care uleiul nu a fost schimbat o perioadă lungă de timp. Prin urmare, este important să respecți recomandările producătorului și să apelezi la un service autorizat pentru efectuarea acestei operațiuni.

Nu uita nici de filtrele de aer și polen. Cel de aer influențează cantitatea de praf și impurități care ajunge la motor, iar cel de polen are grijă de aerul pe care îl respiri atunci când ești la volan.

Raportul calitate-preț, o caracteristică esențială

Gama de uleiuri este foarte diversificată, astfel că pe lângă producătorii consacrați există și numeroase alte opțiuni. De aceea, dacă nu ceri sfatul unui mecanic auto, încearcă să ții cont de raportul dintre calitate și preț. De asemenea, cea mai sigură soluție este să folosești uleiul care s-a potrivit cel mai bine mașinii tale. Iar dacă vrei să faci o schimbare, analizează cu atenție compoziția uleiului și asigură-te că este un produs original, omologat.

În cele din urmă, dacă vrei să beneficiezi de un preț avantajos, poți să comanzi ulei de motor de pe autoeco.ro. Acest magazin online livreaza rapid orice comanda in toata tara. În plus, spre deosebire de magazinele fizice, aici ai la dispoziție mai multe sortimente și cantități. Asta te poate ajuta dacă vrei doar să completezi uleiul de motor și nu ai nevoie de o cantitate mare.