(P) Ce lucrări agricole sunt necesare în sezonul de toamnă?
Toamna este anotimpul în care ne bucurăm de ultimele roade ale pământului înainte de venirea iernii grele. Piețele abundă în legume și fructe specifice acestui sezon, iar oamenii pregătesc diferite bunătăți pe care le vor consuma în timpul iernii: dulceață, compot, zacuscă, murături și multe altele.
Este sezonul perfect pentru a congela fructe și legume, așa că îți recomandăm să profiți și să investești în produse de calitate, de la agricultori români.
În primul rând, lunile septembrie și octombrie sunt rezervate recoltării culturilor târzii: porumb pentru boabe, porumb pentru siloz, floarea-soarelui, soia, sfeclă și altele.
În vederea optimizării procesului de recoltare, fiecare agricultor folosește utilaje și ustensile specifice fiecărei tip de cultură în parte.
După încheierea procesului de recoltare, urmează transportul și depozitarea acestor culturi, toate etapele realizate cu ajutorul utilajelor special destinate acestora.
Al doilea pas important în pregătirea terenului (după recoltare) este curățarea solului de toate resturile vegetale. Bineînțeles și această etapă se va realiza cu utilaje și accesorii specifice fiecărui tip de cultură, astfel încât resturile vegetale să poată fi transformate în furaje.
După ce terenul este liber, se inițiază fertilizarea de toamnă. Acest pas este extrem de important, deoarece asigura toți nutrienții necesari culturilor de primăvară. Poți utiliza atât fertilizatoare clasice, dar și unele organice, în funcție de necesitățile terenului și de tipul culturii.
Foarte important este și aratul terenului, la o adâncime de minim 18-20 cm, astfel încât acesta va fi pregătit pentru culturile ulterioare. În cazul culturilor de toamnă de la finalul lunii august, poți demara deja lucrările de întreținere a acestora.
Nu uita de aplicarea erbicidelor, astfel încât buruienile să nu absoarbă nutrienții plantelor și acordă atenție suplimentară fungicidelor și insecticidelor. Astfel, culturile vor fi ferite de dăunători și vei obține o recoltă bogată și sănătoasă. Dacă este cazul, tot toamna poți aplică și regulatori de creștere ce îmbunătățesc rezistența culturilor la temperaturi foarte scăzute (pentru a le ajuta să supraviețuiască iernii).
Ultima lună de toamnă, noiembrie, va fi rezervată strict recoltării ultimelor culturi (dacă este cazul), eliberării terenurilor, efectuarea arăturilor și controlarea semănăturilor de toamnă. Dacă totul este în regulă, iarna nu te va lua prin surprindere și te vei bucura de cele mai bune recolte anul ce urmează.
Toate aceste lucrări agricole de toamnă nu ar fi posibile fără utilaje agricole moderne și fără accesoriile corespunzătoare. Dacă ești un fermier la început de drum și vrei să îți dezvolți afacerea, te îndemnăm să alegi tractoare second hand de la Magazialucostica.ro. Acestea te vor ajuta nu doar să întreprinzi lucrările de toamna, ci toate lucrările agricole din timpul anului.
Un tractor este utilajul ideal pentru orice agricultor, iar dacă nu vrei să investești la început sume prea mari și să cumperi utilaje specifice, poți achiziționa cu încredere accesorii și usensile ce se atașează la tractor. În felul acesta, vei avea un utilaj multifuncțional și vei putea atât să pregătești terenul pentru cultivare, să desfășori lucrările specifice de întreținere din timpul perioadei de vegetație și să întreprinzi lucrările agricole de toamnă.
Indiferent daca ai nevoie de tractoare mici sau de unele perfecte pentru terenuri întinse, la Magazia lu’ Costică vei găsi tot ceea ce ai nevoie. Nu uita că o cultură bogată și sănătoasă, indiferent de tipul acesteia, începe cu un sol bine pregătit si întreținut.
Sperăm să te ajute informațiile prezentate, iar dacă ți-am atras atenția în legătură cu tractoarele, poți afla mai multe detalii de pe site-ul Magazia lu’ Costică!