(P) Ce înseamnă de fapt „de lux” în piața imobiliară
Primul pas pe calea spre achiziționarea unui imobil este căutarea acestuia. Casa visurilor se află azi la doar un click distanță. Numai că ceea ce este prezentat în descriere de multe ori nu prea are de-a face cu realitatea.
La o simplă căutare pe site-urile de imobiliare, ești gata să crezi că totul e „de lux” pe piața din România. Casele, apartamentele, dotările, finisajele sau zonele, toate primesc calificativul „de lux”. Cu toate acestea, este destul de puțin lux adevărat în piața real estate de la noi din țară. Și numai o mică parte dintre imobile asigură cele 15 detalii pe care le urmăresc milionarii, atunci când vor să cumpere o locuință de top.
Ce face un imobil să fie luxos
„Pe piața din România, toate proprietățile sunt declarate ca fiind LUX. Dar cine știe ce vrea de la o casă la cel mai înalt nivel apreciază doar ce e cu adevărat luxos. Acești oameni nu întreabă niciodată cât costă întreținerea vilei sau apartamentului pe timp de iarnă sau cât se plătește paznicul de la barieră. Pentru că ei pot face față cheltuielor pentru serviciile lunare de tip concierge pe care le oferă administratorii unor astfel de imobile sau de cartiere”, a declarat Eduard Uzunov, expert imobiliar.
Potrivit expertului, un milionar aflat în căutarea unei reședințe implică aproape toate simțurile în alegerea imobilului de vis. Spre exemplu, simțul vizual trebuie să fie plăcut impresionat de deschiderea și structura spațiului, dar și de priveliștea pe care o oferă ferestrele. Mai mult decât atât, privirea nu trebuie să se oprească asupra unor calorifere sau aparate de aer condiționat. „Cele mai apreciate locuințe sunt cele care oferă priveliște spre un lac, un parc sau o pădure”, explică Eduard Uzunov.
De asemenea, auzul este un factor decisiv în alegerea locuinței. Pentru că oricine caută luxul nu vrea să audă nimic dinspre casele vecinilor, dinspre instalația de încălzire ori de la baie. La fel de important este, însă și simțul olfactiv al clientului, care poate fi cucerit de o aromă creată special pentru a oferi sentimentul luxului suprem. „Proprietarii unor astfel de imobile știu toate aceste detalii și reușesc să impresioneze, fără prea multe explicații. În imobiliare e ca în artă, fiecare trebuie să vadă la casa respectivă, dincolo de partea tehnică, partea de suflet, iar aceasta nu poate și nu trebuie detaliată de cineva, ci trebuie simțită de cel care va locui acolo”, conchide expertul imobiliar.
15 criterii care definesc luxul pentru milionari
Iată cele 15 detalii pe care le urmăresc cei care își permit o locuință de lux:
1. Apropierea de un parc sau de o zonă verde este unul din principalele atuuri pe care trebuie să le ofere o astfel de proprietate.
2. Amplasarea într-o zonă care să nu permită ridicarea unei construcții care să obtureze priveliștea și să creeze disconfort vizual.
3. În cazul apartamentelor aflate în clădiri cu mai multe etaje, o recepție a imobilului este un must have confortabil. Spre exemplu, o astfel de recepție a unui imobil de lux are 600 de metri suprafață și o înălțime de nouă metri, iar spațiul dispune de zone de întâlnire, în care poți organiza întrevederi „la tine acasă”, fără a aduce persoanele respective în propriul apartament, zone de caffee concert, cu pian, grupuri sanitare pe măsură și chiar un bufet pentru servirea cafelei, a unui croissant sau unui ceai.
4. Înălțimea camerelor locuinței trebuie să fie de minimum 3 metri utili, dar idealul este de 4 metri, precum sunt locuințele vechi, din Franța.
5. Sistemul de încălzire să fie montat în pardoseală și să nu existe niciun fel de țevi sau calorifere la vedere.
6. Climatizarea să se realizeze vara prin instalații montate în pereți, care pot fi reglate individual, în fiecare cameră, prin panouri electronice.
7. Zgomotul țevilor sau cel specific unei centrale nu trebuie să existe într-o locuință de lux.
8. Existența serviciilor de tip concierge sau un valet parking sunt o garanție a luxului.
9. Serviciile de curățenie sau cele de curățătorie, care îți preiau de la ușă hainele și ți le aduc spălate și călcate, în câteva ore, sunt, de asemenea, la mare căutare.
10. Mirosurile care te însoțesc de la intrarea în imobil - fie el individual sau cu mai multe apartamente - și până în ultima cameră a locuinței trebuie să fie asigurate prin odorizante special create.
11. Accesul către imobilul respectiv să fie impecabil, pe drum asfaltat și destul de lat cât să încapă două mașini în paralel.
12. Imobilul să dispună de spații rezervate pntru parcare.
13. Rampele și pantele de acces nu trebuie să aibă înclinație mare, pentru a putea avea acces și mașinile sport, foarte joase, precum Lamborghini sau Ferrari.
14. Calitatea materialor utilizate în amenajări să fie de cel mai înalt nivel.
15. Nivelul finisajelor să îi permită viitorului proprietar să își pună amprenta personală asupra imobilului, măcar printr-un tapet la care visează, prin mobilier și decoruri în stilul propriu. Cu alte cuvinte, casa nu trebuie să fie „la cheie, ci să poată fi adaptată.
Unde găsești anunțuri oneste
Ca să eviți orice fel de neplăcere legată de procesul de căutare și de contactare a proprietarilor, ai la dispoziție un instrument extraordinar. Este vorba despre Imoradar24. Prin intermediul acestui site, găsești cele mai avantajoase oferte. Imoradar24 scanează piața imobiliară online, agregă toate anunțurile, organizându-le în proprietăți unice, și verifică proprietarii. Astfel, se elimină riscul agenților imobiliari care se pretind proprietari în anunțuri. Este un radar al pieței imobiliare, cu anunțuri verificate, fie că provin de la proprietari, fie de la agenții imobiliare sau de la alte site-uri. Și ai posibilitatea de vedea și data la care a fost pus anunțul.