Pentru micii meseriași, drujba poate părea un produs generic, ce propune doar modele diferite doar ca brand sau alte particularități vizuale minime. În realitate, însă, drujba poate oferi celor care știu să o aleagă o mulțime de beneficii, chiar de la primele utilizări:

Confort sporit în utilizarea sa

Un ferăstrău cu lanț se poate adapta lucrărilor forestier-agricole, dar și anumitor treburi gospodărești, garantând o precizie excelentă și o simplitate în utilizare simplu de dovedit.

Durata destinată executiei unor sarcini precum secționarea profilelor lemnoase sau toaletarea copacilor se reduce considerabil.

Comparativ cu utilizarea unui ferăstrău manual sau a unui topor, lucrul cu o drujbă bună îți permite să economisești timp, pe care îl poți utiliza apoi pentru alte activități.  

Mai mult decât atât, o drujbă buna îți permite să o pornești rapid, indiferent de sursă de alimentare.

O drujbă de calitate se depozitează în doi pași în locul special pentru păstrarea acesteia, atunci când nu o utilizezi, dar se și transportă cu simplitate dintr-un loc în altul, mai ales atunci când ai de realizat un proiect de secționare a copacilor pe un perimetru extins.

Un motoferăstrău cu lanț trebuie ales in functie de greutate și dimensiuni, acestea fiind elementele ce asigură un confort sporit în utilizarea sa, fie că manevrezi drujba pe plan orizontal, fie că o ții în poziție verticală, de exemplu, pentru secționarea crengilor.

Siguranța resimțită la fiecare pornire

Alege drujba și în funcție de elementele pentru siguranță garantate în timpul utilizării, astfel încât să te bucuri de condiții optime, indiferent de specificul activității. Un ferăstrău cu lanț comandat online îți poate asigura o sumă de funcții ce minimizează riscul accidentărilor nedorite.

Astfel, unele drujbe sunt prevăzute cu sistem de tensionare corectă a lanțului, înainte de utilizare, evitându-se astfel pericolele cauzate de o utilizate defectuoasă. Funcțiile de autocurățare și autoungere reprezintă alte caracteristici din zona de elemente pentru siguranță pe care un astfel de produs le oferă.

Apărătoarele din zonele de priză, opritoarele cu gheare sau frâna de lanț adaugă un plus de siguranță utilizării unei drujbe, chiar și în cazul în care aceasta este mânuită de un meșter cu puțină experiență.

Putere de lucru aplicată pe nevoile tale

În funcție de nivelul de expertiză al utilizatorului, drujba poate oferi o putere de lucru potrivită. Iar acest raport se bazează și pe complexitatea lucrărilor ce trebuie duse la bun sfârșit.

O drujbă prea puternică (peste 2000 W; capacitate cilindrică de cel puțin 45 CC) pentru treburi simple de cosmetizare a pomilor din grădină nu reprezintă o alegere inspirată, din cauza costului de achiziție ce poate fi prea ridicat, comparativ cu întrebuințarea produsului.

La polul opus, o drujbă cu o putere prea mică (până în 2000 W; capacitate cilindrică de cel mult 45 CC) nu va putea susține efortul lucrătorilor, în proiectele de amploare pe care aceștia le au de dus la bun sfârșit, așa cum se întâmplă în cazul tăierilor de copaci din păduri.

 

Autonomie în mișcare determinată de motorizare

Există două variante de motoferăstrău cu lanț: cel electric și cel cu motor termic. Fiecare tip de motorizare prezintă o serie de beneficii bine de știut la momentul utilizării, dar și avantaje pe care le prezentăm tot acum. 

Drujba alimentată de la o sursă de energie electrică presupune o grijă ridicată pentru mediul înconjurător, precum și costuri de utilizare scăzute. În schimb, un dezavantaj al unui ferăstrău electric este raza de acțiune limitată (condiționată de cablu). Se pot utiliza acumulatori, mai ales că o drujbă electrică se utilizează în curte, la treburi de dificultate scăzută.

Drujba pe carburant permite o putere de lucru mai mare, o turație mai mare, precum și o distanță mult mai generoasă de acțiune, fiind ideală pentru lucrul în medii naturale. În cazul avantajelor pe care le prezintă, sunt notabile costurile de utilizare mai ridicate, nivelul de poluare  si vibratiile emise.

 

Cauți drujbe ieftine, dar care să îți ofere control, libertate de mișcare, siguranță și putere de lucru adaptată proiectelor în care ești implicat. Masif îți oferă soluții de top, ale celor mai buni producători în domeniu: Stihl, Makita, Greenfield și multe alte nume de marcă pe acest domeniu de produse pentru activități forestier-agricole!