Cambridge C1 Advanced vs. IELTS 

Cea mai importantă deosebire se referă la valabilitatea examenelor Cambridge: C1 Advanced este valabil pe viață, în comparație cu IELTS, care are o valabilitate de doar doi ani. 

 

De asemenea, o altă diferență semnificativă se referă la faptul că IELTS este un test de limba engleză, în timp ce C1 Advanced este un certificat care atestă nivelul de cunoștințe avansat.

 

Dar, dincolo de aceste două avantaje pe care le prezintă examenul Cambridge C1 Advanced, dobândirea unui astfel de certificat are și alte beneficii bine de știut de către orice candidat. 

 

Acces la universități internaționale de top

Printre condițiile esențiale de admitere la unele dintre universitățile internaționale de top se numără deținerea unui atestat Cambridge C1 Advanced. Iată și explicația: structura examenelor este astfel gândită, încât să verifice cunoștințele și abilitățile lingvistice cele mai importante ale candidatului:


  • Reading & Use of English;

  • Speaking;

  • Listening;

  • Writing. 


Toate aceste aptitudini lingvistice se dovedesc absolut necesare și în viața de zi cu zi, în comunicarea colocvială, precum și în comunicarea de business. Practic, pregătirea în vederea obținerii unui atestat Cambridge este și un mod prin care candidatul se perfecționează continuu și își dezvoltă abilitățile de comunicare în limba engleză, abilități de care va avea nevoie în diferite contexte sociale de pe parcursul vieții sale: susținerea unui interviu de angajare, vizitarea unei țări străine, participarea la un workshop unde iau parte oameni din toate colțurile lumii etc.

 

Fiecare examen Cambridge este aliniat la un nivel al Cadrului European Comun de Referință pentru Limbi, utilizat în întreaga lume în vederea evaluării competențelor lingvistice, conform Cambridge Assessment English.

 

Acces la numeroase oportunități profesionale

Angajatorii români solicită candidaților să aibă cunoștințe cel puțin medii de limba engleză. În ceea ce privește locurile de muncă bine plătite, inclusiv în departamentele de management din diferite domenii de activitate (printre care amintim IT, marketing, financiar), cunoștințele avansate de limba engleză sunt absolut esențiale. 


Când vine vorba despre piața internațională a muncii, cunoașterea limbii engleze este o condiție sine-qua-non. În contextul globalizării, limba engleză este o punte importantă în domeniul afacerilor, dar și între modele culturale din întreaga lume, numeroase businessuri încurajând multiculturalismul. 


De asemenea, în contextul actual, în care regimul work from home pare să devină noua normalitate, persoanele care dețin un atestat Cambridge și care, astfel, cunosc foarte bine limba engleză au șansa să se angajeze la mari companii din străinătate, fără să fie necesară relocarea. Acestea obțin salarii net superioare celor din România, locuind, însă, în continuare în țară. În acest mod, reușesc să rămână aproape de familie de prieteni și, totodată, să fie mulțumite de nivelul lor salarial. 


Așadar, dobândirea unui atestat Cambridge te ajută să-ți perfecționezi nivelul de limbă engleză, îți oferă acces la numeroase oportunități de studiu și profesionale, te ajută să te familiarizezi cu modele culturale diferite de al tău și să-ți lărgești orizontul cunoașterii. 

 

Cu alte cuvinte, ai suficiente motive pentru care merită să te apuci de un curs acreditat de limba engleză, pentru a te pregăti pentru examenul Cambridge. Mult succes!