Pentru elevi, cele mai bune vestiare sunt cele simple, înalte și înguste, prevăzute cu unul sau două sertare, fiecare închis cu cheie. Aici, copiii pot să își pună cărțile și caietele, trusa de desen sau echipamentul pentru ora de sport. Astfel, nu mai sunt nevoiți să transporte toate aceste obiecte acasă, într-un ghiozdan supraîncărcat.

Nu toată lumea are, însă, nevoie de același tip de vestiar metalic. Pentru depozitarea substanțelor și a recipientelor dintr-un laborator de fizică și chimie, de exemplu, e nevoie de mai multe sertare de o formă pătrată sau dreptunghiulară.

Pe de altă parte, în cabinetele de istorie sau geografie sunt necesare sertare cu o înălțime mare (în cazul hărților) sau foarte late (pentru planșe ori atlase). Iată câteva modele speciale de vestiare școlare, care pot să răspundă oricărei necesități.

Vestiar metalic școlar cu 10 casete orizontale

Produsă în Italia, piesa de mobilier are înălțimea de 1,80 metri, lățimea de 50 de centimetri și grosimea de 40 de centimetri. Ușa este prevăzută cu mâner din metal blocabil și are o încuietoare cilindrică cu cheie dublă. Pe ușă există și un suport pentru etichetă.

Structura de rezistență este realizată din tablă de oțel de cea mai bună calitate, cu o grosime de 0,6 milimetri. Ușile dublu ranforsate sunt dotate cu găuri de ventilație atât în partea superioară, cât și în partea inferioară. Pentru o mai bună circulație a aerului, există fante de aerisire și în acoperiș.

Vestiarul este prevăzut cu picioare cu o înălțime de 15 centimetri, care permit curățarea spațiului de dedesubt.

La cerere, poate fi dotat cu acoperiș înclinat, cu un soclu sau cu kit picioare reglabile ori cu diferite tipuri de încuietori: mâner antiefracție, închidere cu cifru metalic sau cu cifru electronic. De asemenea, ușile pot fi vopsite galben, portocaliu, roșu, albastru, verde sau gri.

Vestiar metalic cu 18 casete, dispuse pe trei coloane

Cu o lățime de 1,60 metri și o înălțime de 1,80 metri, produsul are 18 compartimente, dispuse câte șase, pe trei coloane. Este prevăzut cu picioare de 15 centimetri, care împiedică acumularea mizeriei.

Structura de rezistență este realizată din tablă de oțel profilată, groasă de 0,6 milimetri. Stratul de vopsea are aceeași grosime, garantată, în orice punct al produsului.

La cererea clienților magazinului online Viamond.ro, pot fi oferite dotări suplimentare, precum separator interior curat/murdar, uși din HPL cu grosimea de 8 milimetri sau uși din MDF cu grosimea de 18 milimetri, precum și mai multe variante de culoare.

Vestiar metalic școlar cu picioare și 4 uși colorate

Este prevăzut cu patru spații separate, fiecare cu ușă proprie, având în interior câte două sertare. Înălțimea este de 1,85 metri, lățimea de un metru și grosimea de 500 de centimetri.

Este dotat cu suport pentru agățat haine și cu suport pentru etichetă, pe ușă. Există și o poliță interioară pentru optimizarea spațiului, care permite păstrarea materialelor didactice, dar și a hainelor, în fiecare din cele patru compartimente.

Opțional, poate fi dotat cu protecții anticoroziune din plastic pentru picioare, cu suporți pentru agățat haine fabricați fie din plastic, fie din metal, cu soclu sau cu acoperiș înclinat.