Profesioniștii sibieni de la PEFOC, cu experiența a mii de proiecte livrate cu succes în cele peste două decenii de activitate din domeniul soluțiilor termice alternative, pun la dispoziție o gamă care se va potrivi de minune cu cerințele și celor mai pretențioși dintre clienți.

În acest mod, te vei bucura de satisfacția achiziției unui produs ce respectă norme stricte de funcționalitate și randament, la prețuri corecte, adaptate pe măsura posibilitățiilor, dar și a preferințelor fiecăruia în parte.

Dispunem de coșuri de fum pe care le-am inclus în gama noastră de produse, gândindu-ne la cerințele clientului, atât în ceea ce privește calitatea, cât și din punct de vedere al designului.

Indiferent că ai nevoie de un horn sau coș de fum pentru centrală sau semineu lemne, suntem conștienți de importanța alegerii unor soluții care să reziste în timp, de aceea îți oferim și consultanță de specialitate gratuită. Specialiștii noștri te vor sfătui cu privire la materialele care vor funcționa cel mai bine pentru tine și casa ta, și îți vor explica pașii de construcție, pentru ca tu să fii pe deplin satisfăcut de coșul de fum achiziționat.

Din pricina faptului că lemnul emană o cantitate mare de fum, PEFOC îți recomandă pentru orice tip de șemineu sau centrală pe lemne, coșuri de fum care să respecte anumite standarde de calitate. În acest sens, mai jos v-am pregătit o serie de criterii și recomandări importante pentru alegerea corectă a coșurilor de fum, de exterior sau de interior:

1. Înainte de toate, în ceea ce privește reușita montării pentru orice tip de coș de fum, firma noastră îți stă la dispoziție cu suport tehnic, alături de experiența a mii de proiecte livrate cu succes. În cei peste 14 ani în care am montat hornuri de fum, am reușit mereu să inovăm și să livrăm servicii de calitate, pentru toți clienții care au ales să apeleze la produsele și expertiza noastră.

2. Diametrul unui coș de fum se stabilește în funcție de înălțimea coșului, pentru a crea un tiraj optim necesar. În cazul în care tirajul este prea mic, poate ieși fum în casă și pot apărea depuneri excesive de funingine, care duc la malfuncționări ale șemineului, sobei sau centralei. Dacă tirajul este prea mare, consumul de lemne va crește considerabil, generând astfel, un randament scăzut și o risipă inutilă de bani.  

3. Lungimea coșului trebuie să depășească în înălțime, coama casei, pentru evitarea problemelor de funcționalitate. În cazul coșurilor de fum cu o înălțime foarte mare este necesară stabilirea în prealabil al unui diametru corespunzător. În caz contrar, fumul se va răci prea mult, generâd riscul întoarcerii în încăpere. În cazul unui coș de fum sub- -dimensionat, va exista inclusiv riscul autoaprinderii acoperișului sau a zonelor de contact.

Astfel, pentru evitarea oricăror probleme, îți recomandăm sistemele profesionale de coș de fum ceramic HOCH, compuse din șamotă învelită în izolație de vată bazaltică și blocuri din beton sau cărămidă. Motivul este concludent, aceste coșuri de fum garantând siguranță, o durată lungă de viață și o bună rezistență la temperaturile înalte - exact de ceea ce tu și căminul tău, aveți nevoie.

Iar dacă îți dorești o variantă care să nu implice grija întreținerii complicate ale unui produs cu coș de fum, atunci, tot PEFOC te va ajuta cu soluția perfectă - un semineu electric care te va ajuta să reproduci fidel ambianța redată de un șemineu clasic pe lemne, la prețuri considerabil mai mici.