Soluțiile moderne îți oferă posibilitatea să-ți construiești și decorezi grădinile în așa fel încât să nu cheltui nici foarte mulți bani și nici să investești foarte mult timp în acest sens. Iată câteva trucuri care te vor ajuta să realizezi un spațiu de vis.
 
Alege panouri de gard pentru delimitarea suprafețelor
 
Ordinea în cadrul unei grădini este foarte importantă, nu doar prin prisma faptului că așa vei ști exact ce anume ai plantat sau unde, ci și pentru că ordinea dă și esteticul.
 
Pentru a delimita zonele în care ai răsaduri, spre exemplu, sau flori, poți monta garduri de protecție, special concepute pentru acest lucru. Pe piața de profil există multe modele panouri gard, astfel încât nu va fi deloc greu să alegi un produs potrivit.
 
Instalează lămpi solare
 
Lampile au rolul de a lumina seara, dar pentru ca efectul să fie cel scontat, caută lămpi cu încărcare solară. Acestea au instalate panouri mici solare care captează razele soarelui și le folosesc, mai apoi, seara pentru a lumina. Firește, lumina acestora este una destul de slabă însă, dacă instalezi suficient de multe, de-a lungul unei alei, spre exemplu, vei constata că e suficient.
 
O morișcă de vânt, surpriza care încântă
 
O morișcă de vânt este o soluție decorativă la care puține persoane s-ar gândi, însă ea poate avea un efect estetic cu totul special. Moriștile de vânt pot fi simple, cromate, sau colorate, iar mișcarea lor creează un aspect senzațional în cadrul grădinii.
 
Adaugă un balansoar de grădină
 
Un balansoar poate fi atât un element decorativ deosebit, dar și un minunat spațiu de recreere. Poți alege să decorezi marginile balansoarului cu plante și flori agățătoare pentru ca efectul să fie unul cu adevărat de basm.
 
Instalează o băncuță
 
Rustică și simplă, o băncuță te va îmbia de fiecare dată să te așezi pentru a admira peisajul. De preferat este ca aceste elemente decorative să fie realizate din lemn, păstrate în culoarea naturală a lemnului. Un strat de baiț sau de lac ar trebui să înfrumusețeze băncuța ta, așa că nici investițiile nu ar fi substanțiale.
 
Construiește un grătar de grădină
 
Cu siguranță îți vei dori să exploatezi spațiul verde la maxim, așa că ai putea la fel de bine să îți construiești un grătar pentru grădină, unde să îți prepari hrana. Precum se știe, mâncarea pregătită astfel este delicioasă, savuroasă și sănătoasă, așa că ideea este cu atât mai bună cu cât poate fi și o minunată invitație la socializare pentru cei dragi ție.
 
Creează un spațiu de joacă pentru copii
 
Dacă ai o grădină suficient de mare, atunci pregătește-te celor mici un colț de joacă. Un tobogan, o groapă cu nisip și o măsuță sunt suficiente pentru a transforma locul în preferatul juniorilor.
 
Amenajează o piscină
 
Nu trebuie să te gândești neapărat la o piscină de mari dimensiuni, ba chiar ai putea să iei în calcul folosirea uneia pe schelet de oțel. Important e să îți creezi un spațiu în care să te poți răcori în zilele toride de vară, fără a strica aspectul grădinii.
 
Nu uita decorațiunile
 
Decorațiunile de grădină schimbă foarte mult aspectul unui spațiu verde, iar lista de modele este îndestulătoare. Poți alege pitici de grădină, prințese, broscuțe sau orice alt element decorativ, având, însă, grijă ca acestea să se integreze cât mai bine în peisaj.
 
Fiecare curte merită să fie înfrumusețată și îmbunătățită. De ce să faci ceva pentru grădina ta, dar și pentru confortul tău propriu?