În urma celor care pleacă, angajatorii din țară se confruntă cu dificultăți în a găsi personal calificat și necalificat, iar domeniile afectate construiesc un păienjeniș ce afectează mai toate zonele economiei noastre.
 
Ce soluție au găsit unii angajatori, pentru a umple aceste goluri din resursa umană, cu oameni potriviți pentru activitățile respective? Răspunsul pare să vină din Asia, fiind oferit chiar de companiile ce livrează forță de muncă străină pe teritoriul țării.
 
Angajarea muncitorilor asiatici pare un trend ce capătă proporții de la trimestru la trimestru, având la bază chiar beneficiile clare pe care le oferă resursa umană din această zonă a Globului.
 
Iată care sunt 5 dintre acestea:
 
Muncitorii asiatici garantează stabilitate pe termen mediu și lung
 
Companiile ce recrutează personal din Nepal, Filipine, Sri Lanka, India și alte țări din această regiune, le asigură angajatorilor români garanția unor contracte pe intervale minime de timp, avantajoase pentru stabilitatea din cadrul echipei. De exemplu, în cazul recrutării de personal asiatic în construcții, agricultură sau asistență / îngrijire persoane vârstnice, contractele sunt realizate pe o perioadă minimă de 2 ani.
 
Însă există și domenii din economia românească, precum menajul, curățenia sau domeniul auto, în care contractele semnate de personalul asiatic pot fi chiar și pe o perioadă minimă de 5 ani. De multe ori, există și posibilitatea prelungirii acestor contracte, conform discuțiilor avute ulterior între părțile implicate în cadrul unui astfel de acord.
 
Muncitorii asiatici demonstrează o adaptabilitate ridicată
 
Cei care vin din Asia pentru a lucra în țara noastră surprind mereu la capitolul “Adaptabilitate”. Aceștia pot învăța într-un timp relativ scurt atât procesele de muncă pe care compania respectivă le implementează, cât și limba noastră.
 
Muncitorii asiatici sunt dornici să învețe modele noi de lucru și să livreze apoi conform cerințelor angajatorului, indiferent de nivelul acestora de pregătire. Mai mult decât atât, aceștia se aliniază într-un timp optim stilului de viață descoperit în România și a condițiilor climatice din această regiune a Europei.
 
Muncitorii asiatici reprezintă o alternativă economică tentantă
 
Una dintre cele mai importante avantaje pe care le oferă colaborarea cu o firmă de recrutare a personalului asiatic (vezi aici oferta de recrutare pentru personal asiatic in productie) se bazează pe factorul economic.
 
Motivul pentru care românii noștri părăsesc țara este determinat de nivelul salarizării pe care angajatorii îl stabilesc, coroborat cu necesarul de muncă și stilul de viață din România. În lipsa unui echilibru clar între muncă-bani-stil de viață, conaționalii noștri ajung să aleagă opțiuni din Vest, mult mai fezabile pentru nevoile lor.
 
Același lucru se întâmplă și în cazul muncitorilor asiatici, plecați din țările lor pentru un trai mai bun, ce ajung să ocupe chiar pozițiile expaților români din Vest. Muncitorii asiatici nu vin aici să se distreze, ci aleg să lucreze la noi cu gândul că banii pe care îi câștigă aici sunt importanți pentru cei dragi de acasă. Salariile de la noi sunt convenabile atât pentru ei, dar mai ales pentru angajator, dacă este privim în ansamblu întreaga sumă de calități oferite de personalul asiatic.
 
Muncitorii asiatici lucrează cu o deosebită responsabilitate
 
Indiferent de statutul acestora (muncitori calificați sau necalificați), cei care vin din Asia pentru a lucra la noi sunt loiali, dedicați și respectuoși la locul de muncă. De aceea, fac o impresie frumoasă încă din primele săptămâni de lucru în cadrul companiei românești, indiferent de domeniu: producție, agricultură, construcții, menaj, auto, SPA etc.
 
Muncitorii asiatici reprezintă o resursă valoroasă pentru firmele de la noi, aflate în criză de personal, fiind de multe ori oamenii potriviți la locul potrivit. Aceștia tratează activitatea profesională cu foarte mult respect, iar de multe ori, această trăsătură este determinată și de faptul că provin din țări cu o adevărată cultură construită în jurul muncii fizice. 
 
Muncitorii asiatici se descurcă bine în fața stresului
 
Muncitorii proveniți din țări asiatice sunt punctuali, reușesc să prioritizeze foarte bine sarcinile pe care trebuie să le realizeze într-o zi și lucrează cu o viteză foarte bună. De aceea, pot evita nivelul de stres determinat de cauze precum: lipsa de punctualitate, lipsa pauzelor, lipsa unei organizări a propriului flux de muncă, adaptat la programul și procesele de lucru ale companiei.
 
De asemenea, asiaticii leagă între ei relații de colegialitate și prietenie foarte puternice, așadar, anxietatea socială sau senzația de distanțare nu reprezintă cauze ce le pot afecta calitatea activității profesionale pe care o realizează în cadrul companiei de pe teritoriul României.
 
Așadar, capacitatea foarte bună de adaptare a acestor muncitori, modul în care pot gestiona stresul și responsabilitatea pe care o arată la locul de muncă reprezintă argumente solide în favoarea recrutării de personal asiatic. Adăugând în acest coș al beneficiilor și componenta economică, ajungem rapid la concluzia că angajarea muncitorilor asiatici, în locul românilor plecați în Vest, reprezintă o soluție mai mult decât inspirată pentru angajatorii din țară.
 
În contextul pandemiei pe care o traversăm, autoritățile iau toate măsurile de siguranță necesare, toți cetățenii străini care vin să lucreze la noi fiind testați și atent monitorizați. Angajatorii, care se bucură deja de personalul asiatic sosit în țară după redeschiderea granițelor, nu au raportat motive suplimentare de îngrijorare, ceea ce oferă un avantaj în plus celor discutate.