Uneori însă poate fi destul de greu să alegi pardoseala potrivită, mai ales dacă nu ești familiarizat cu produsele disponibile pe piață. 
 
Iată însă un mic ghid al caracteristicilor pe care trebuie să le îndeplinească pardoselile, astfel încât să se regăsească pe lista alegerilor tale. 
 
Nivelul de trafic
 
Pardoselile se aleg în primă fază după nivelul de trafic pe care îl suportă. O pardoseală potrivită pentru spații de birouri este cea oferită de compania TARKETT.
 
Poți alege de aici covoare PVC, linoleum natural sau chiar pardoseli sportive, în funcție de preferințe. Aceste tipuri de pardoseli sunt cunoscute mai ales pentru faptul că oferă un grad de rezistență ridicat, chiar și la trafic intens, fiind recomandate de majoritatea specialiștilor în amenajări interioare. 
 
Ușurința curățării
 
Pardoselile pentru spații de birouri trebuie să fie ușor de curățat, indiferent de modalitatea aleasă pentru a face acest lucru. Trebuie să cauți pardoseli de calitate, care să nu reacționeze la substanțele folosite pentru curățare sau la modalitatea prin care curățarea și igienizarea sunt realizate. 
 
Pentru că se poate să apelezi la firme specializate de curățenie, care folosesc mijloace și echipamente mecanizate pentru curățarea pardoselilor, trebuie să cauți pardoseli precum linoleumul sau covorul PVC ca să fii sigur că acestea vor putea fi curățate corect, păstrând pentru cât mai mult timp nivelul optim de igienă. 
 
Culoarea 
 
Pardoselile potrivite trebuie să se potrivească și la stilul camerei, la funcționalitatea ei. Din fericire gama de pardoseli moderne este foarte amplă, iar acest lucru îți permite să alegi ceea ce ți se potrivește, având în vedere tipul de mobilier, dar și decorațiunile alese. În ultima perioadă se pune accentul pe culoare, pe nuanțe îndrăznețe, care scot în evidență un puternic caracter inovator și nonconformist, asociat nu doar cu biroul în sine, ci și cu businessul respectiv.
 
Textura
 
Este important ca pardoselile să respecte exigențele de siguranță, iar în acest sens trebuie să fii atent atunci când alegi un sortiment sau altul. Pardoselile lăcuite, deși atrăgătoare vizual, ar putea fi alunecoase și astfel pun în  pericol siguranța. Specialiștii ne recomandă ca pentru spațiile de birouri, acolo unde poate exista un flux relativ mare de oameni, să folosim pardoseli antiderapante sau texturate, care să ajute la menținerea echilibrului și stabilității. 
 
Rezistența la uzură
 
Fiecare produs are caracteristici pe care producătorul le menționează, așa că poți să evaluezi cât de rezistentă va fi o pardoseală. Nu mai discutăm aici doar despre rezistența la trafic, ci efectiv despre rezistența la toți factorii exteriori cu care ia contact: apă, substanțe de curățare, uzură zilnică, șocuri mecanice, etc. 
 
O pardoseală trebuie să aibă caracteristici de rezistență precum cele enunțate anterior, deoarece în caz contrar ea se va deteriora relativ rapid, și va reprezenta o investiție păguboasă. 
 
Spațiile de birouri au nevoie de pardoseli rezistente și frumoase, deoarece în prezent birourile funcționează precum o carte de vizită pentru compania care are sediul în clădirea respectivă. Fiecare interacțiune cu un astfel de spațiu ar trebui să creeze un sentiment de confort, atât pentru clienții care vizitează biroul, cât și pentru persoanele care lucrează în acel spațiu.