Sunt, totuși, anumite articole, acele piesele basics, în care merită să investești. Aceste au trecut testul timpului, al tendințelor și au rămas la loc de cinste, în garderobele noastre. Sunt piese clasice, pe care le combini foarte ușor în orice fel de ținută. De aceea, este indicat să fie de calitate sau chiar de designer.
 

Cămașa albă

Este o piesă vestimentară cu o istorie îndelungată și interesantă. Inițial era purtată ca lenjerie intimă. Varianta scurtă existentă în prezent a fost purtată doar de bărbați, până la începutul sec. XX. Din in, bumbac sau mătase, oversize sau ușor cambrată pe talie, cămașa albă este, acum, acel articol vestimentar simplu care conferă eleganță oricărei ținute. Oricâte ai avea, garantat sunt o investiție excelentă.
 

Fusta creion

Apărută în anii ‘50, aceasta fustă cu talie înaltă complimentează orice siluetă feminină. Pentru ținute elegante, poate fi asortată cu topuri și cămăși elegante sau costume la care poți adăuga stiletto sau pantofi Oxford. Pentru ținute smart casual sau casual, adaugă tricouri sau cămăși casual și balerini sau pantofi sport. Simplu și de efect.
 

Rochia neagră

Celebra „little black dress” este creația designerilor Coco Chanel și Jean Patou, în anii ‘20. A fost gândită, inițial, ca alternativă accesibilă la ținutele de seară și de cocktail. Dar, de atunci, femeile i-au exploatat adaptabilitatea în nenumărate ținute, de la casual la elegant sau business. Nu-ți trebuie decât accesoriile potrivite și ești gata pentru orice.
 

Pantofii stiletto

Se spune că acești pantofi au fost creți de designerul italian Salvatore Ferragamo. Au devenit populari prin anii ‘50, dar, forma de astăzi a fost consacrată prin anii ‘60. Aceasta formă ascuțită le-a dat și numele de stiletto. Cei mai cunoscuți rămân cei negri, indiferent de înălțimea tocului. Fun fact: Stiletto, în italiană, înseamnă pumnal.
 

Balerinii

Acești pantofi clasici sunt derivați din încălțămintea balerinelor. Talpa joasă asigură confort la purtare ceea ce îi face extrem de doriți de către orice femeie. Aspectul fin îi face pretabili la orice fel de ținută, de la rochița neagră, la jeans și cămașă, până la rochia casual, ușoară. De aceea, îi poți cumpăra într-o mulțime de modele și culori.
 

Pantofii Oxford

Pantofii Oxford sunt împrumutați din garderoba masculină. Sunt eleganți, fini, cu talpă joasă, astfel că se preteaza ușor la ținute business, smart casual sau casual. Cumpără o pereche de calitate, cu talpă de piele, și vei vedea că e o investiție dar și un răsfăț în același timp.
 

Pantalonii negri

Ai la îndemână o mulțime de modele, cu croială clasică, creion sau mulați, în funcție de stilul tău personal. Acești pantaloni pot fi purtați atât cu tricotaje, cămăși cât și cu tricouri și pantofi sport. Atunci când îi cumperi, alege-i pe cei potriviți pentru silueta ta și nu uita să le îngrijești croiala și culoarea. Nu uita! Pantalonii negri sunt frumoși doar dacă sunt impecabili.
 

Jeanși clasici

Deja nelipsiți din garderobă, perechea clasică de jeans este potrivită pentru orice vârstă sau stil. Și, sunt nu doar adaptabili ci și extrem de rezistenti. Alege perechea care se potrivește cel mai bine siluetei tale și-i vei purta fără probleme ani la rândul.  
 

Geaca de piele

O geacă de piele este una dintre piesele de rezistență ale unei garderobe. O poți purta de primăvara până toamna. Dacă piele este destul de moale și de subțire, poți să o strecori chiar și iarna pe sub palton. Alege un model clasic într-o culoare neutră. Poate fi o investiție de o viață.
 

Sacoul

Provenit tot din garderoba masculină, sacoul este piesa care salvează orice ținută banală. Eleganța lui se păstrează, fie că are croială dreaptă și largă, fie cambrată pe talie. Alege-l  în carouri, negru, bleumarin sau o culoare neutră, în funcție de gusturi. Poți să îl porți și cu rochii și fuste dar și cu jeanși sau pantaloni cu dunga ori de costum.
 
Acestea sunt doar cateva piese de bază pe care să le alegi pentru garderoba ta.  Caută-le pe fofyshop.ro pe cele care îți lipsesc și creează-ți ținute care să îți reflecte stilul și personalitatea și care nu se vor demoda niciodată.