Această decizie poate avea la bază mai multe motive: fie este vorba despre ultima dorință a celui trecut în neființă, fie reprezintă decizia familiei rămase în țară, pentru ca ruda lor să nu își doarmă somnul cel de veci printre străini.

Oricare ar fi situația, o firmă de pompe funebre care oferă inclusiv servicii de repatriere decedati vă poate ajuta. În continuare, vom discuta despre cazul concret al Casei Bucur (Funerarii Bucuresti), care își desfășoară activitatea în toate cele șase sectoare ale Capitalei, dar și în județul Ilfov. 

Pe lângă serviciile de consultanță funerară predeces, transport funerar, îmbălsămare / tanatopraxie, înhumare și incinerare, aceasta oferă și repatrierea decedaților. Iată în continuare cum vă poate ajuta:

1. Prin repatrierea propriu-zisă. Acțiunea propriu-zisă de repatriere a persoanelor decedate presupune, în primul rând, contactul Casei Bucur cu o firmă de pompe funebre din țara în care s-a produs tragedia. 

Aceasta se va ocupa de îmbarcarea sicriului cu trupul neînsuflețit la bordul unui avion cu destinația România, timp în care casa funerară din țară va întocmi toate actele și va obține toate avizele necesare.

În momentul în care sicriul ajunge în zona cargo a aeroportului de destinație, acesta va fi preluat de mașinile furnizate de Casa Bucur, complet echipate și îndeplinind toate normele igienico-sanitare aflate în vigoare la nivelul Uniunii Europene. De acolo, repatrierea decedaților va continua cu transportul sicriului către capelă și mai apoi către cimitir, la fel ca în cazul unui deces produs în țară.

2. Prin valoarea morală a repatrierii. Pe lângă punerea în mișcare a acțiunilor propriu-zise și preluarea în integralitate a sarcinilor organizatorice și birocratice, repatrierea decedaților are și o puternică semnificație morală. Astfel, așa cum spuneam și mai sus, ea poate reprezenta îndeplinirea ultimei dorințe a celui trecut în neființă sau a familiei, cu privire la locul de înhumare a acestuia.

În mod normal, nu există nicio greutate mai mare decât aceea de a organiza și participa la înmormântarea unei rude sau persoane apropiate. Cu toate acestea, dacă decesul se produce în altă țară și posibilitățile de a călători până acolo sunt limitate, mai ales în contextul actual, durerea este cu atât mai mare. În aceste condiții, serviciile de repatriere decedați reprezintă o reparație morală față de memoria celui trecut în neființă și una dintre puținele consolări posibile pentru familia acestuia.

Nu în ultimul rând, trebuie precizat că firma de servicii funerare Casa Bucur are program non-stop, 24 de ore din 24, 7 zile din 7. Acest lucru este cu atât mai important în cazul repatrierii decedaților, întrucât distanța, formalitățile vamale și alte aspecte birocratice reprezintă impedimente în desfășurarea rapidă a procesului. 

Prin urmare, de îndată ce aflați vestea tragică, vă îndemnăm să apelați la Casa Bucur, care să poată demara procedurile specifice.

Articol realizat de iAgency.ro.