Familia Mulliez, una dintre cele mai bogate din Franta, va cumpara operatiunile germanilor de la Real de pe pietele din Polonia, Romania, Rusia si Ucraina, in total aproape 100 de hipermarketuri, dintre care un sfert se afla in Romania. Aceasta tranzactie i-ar putea aduce pe francezi pe podiumul retelelor de hipermarketuri, alaturi de Kaufland si Carrefour, companii cu un rulaj anual de peste un miliard de euro.

Potrivit informatiilor ZF, conducerile locale ale celor doua companii sunt in expectativa in prezent: grupul Auchan asteapta inclusiv o "infuzie" importanta de personal dinspre Real, in timp ce reprezentantii Real sunt greu de gasit cand vine vorba de luarea unor decizii importante in numele companiei germane.

Real si Auchan au intrat pe piata locala in acelasi an, in 2006, dar in timp ce germanii au avut o politica mult mai agresiva de expansiune, francezii au fost mult mai prudenti. Astfel, in timp ce Real a deschis 25 de hipermarketuri si in acest an a ajuns in situatia de a inchide o unitate, la Timisoara, Auchan are in prezent o retea de zece hipermarketuri si pregateste pentru urmatoarea perioada un nou magazin, in cartierul bucurestean Crangasi.

Patru din cele zece magazine Auchan se afla in mallurile detinute de Iulian Dascalu in Timisoara, Suceava, Cluj (Iulius Mall) si Iasi (Palas), in timp ce majoritatea magazinelor Real se afla in parcuri comerciale dezvoltate de catre discretul om de afaceri Dan Petrescu. Real mai detine magazine si in proiectele AFI Palace Cotroceni din Bucuresti, detinut de AFI Europe, Hello Park din Bacau, aflat in portofoliul belgienilor de la BelRom sau shopping City Sibiu, detinut de fondul de investitii Argo Real Estate.

Citeste continuarea pe www.zf.ro.