Patronatele insista ca scumpirea la cele mai multe alimente va fi cu 10 pana la 25 de procente.

Cel mai mult vom da pentru produsele de panificatie si ulei. Pe de alta parte, lactatele si preparatele din carne porc si vita raman la aceleasi preturi.

Sefii de la Agricultura atrag atentia ca etichetele din magazine sunt "curios" de mari in comparatie cu pretul materiei prime.

Procesatorii raspund ca oportunistii de anul acesta nu sunt ei, ci fermierii, care au dublat tarifele.

Romanii care mananca doua paini pe zi vor plati 10 lei in plus pe luna. "Cresterea de 15 procente e usor de suportat", spun cu lejeritate cei care au afaceri in panificatie.

Asta in conditiile in care graul nostru pleaca la export, iar multi bucatari vor framanta aluatul cu faina ungureasca, mai scumpa.

Cei care vand ulei sustin de asemenea ca fermierii au "fortat" pretul anul acesta si au cerut cu pana la 80 la suta mai mult pe tona de seminte ca in 2009. Prin urmare scumpirile la acest produs vor fi de 40 de procente.

Partea buna este ca nu se scumpesc carnea de porc si vita. Cine stie insa pana cand.