Cativa tineri au venit de la ora 6:00, pentru a fi siguri ca sunt primii clienti si ca vor fi recompensati cu cardurile in valoare de 80 de lei.

Au asteptat in fata mallului din Militari pana la ora 10:00, atunci cand AFI Palace Cotroceni s-a deschis. Magazinul H&M este situat undeva la intrarea in centrul comercial, asa ca tinerii pasionati de fashion, care au asteptat timp de patru ore deschiderea brandului suedez, s-au imbulzit inauntru.

Peste 1.000 de persoane au format cozi imense in fata magazinului care tocmai s-a deschis. Acestia au fost insa recompensati pentru interesul aratat si orele de asteptare cu brelocuri care au imprimate sigla H&M.

Clientii intra in grupuri de cate 50, pentru a nu bloca accesul in magazin. Chiar si asa, usa de acces este mult prea mica pentru grupurile venite aici.

Printre primii clienti ai magazinului proaspat deschis se numara multi tineri, dar si pensionari. O doamna mai in varsta spune ca nu vrea sa cumpere ceva in mod deosebit, ci a venit doar sa se uite. La fel si patru adolescente care au iesit din magazin la un sfert de ora dupa deschidere fara sa fi cumparat nimic.

In schimb, altii au venit cu intentii serioase: "I-am luat cardul mamei si vreau sa-mi cumpar numai rochite. Am un buget disponibil de vreo 1.000 de lei", spune o tanara de 24 de ani, care vrea cat mai multe produse din prima zi de H&M in Romania.

O alta clienta este chiar nemultumita de calitatea produselor si spune ca sunt "niste chinezarii".

Concurenta acerba reduce preturile

Concurenta pare sa se teama de intrarea "zgomotoasa" a retailerului suedez de haine pe piata romaneasca si opereaza reduceri semnificative, unele chiar si de 50%, la produsele similare celor de la H&M. Astfel, daca la suedezi gasesti o camasa la pretul de 40 de lei, la magazinele din jur un produs similar costa 29 de lei.

Si celelalte magazine din mall ofera discounturi mai mult decat generoase, de la 20% pana la 50% si uneori chiar si la produsele de vara.

ZIUA H&M a venit! Astazi se deschide primul magazin. Vezi calendarul complet al inaugurarilor din tara! FOTO

Vezi mai jos imagini de la deschiderea primului magazin H&M din Bucuresti:

Cozile se intind pe zeci de metri.

Ce preturi gasesti la H&M?

Iti reamintim ca tricourile la preturi care incep de la 39 de lei, gentile de 59 de lei si jeansii de 89 de lei sunt doar cateva dintre armele suedezilor care si-au pus in gand sa cucereasca piata romaneasca de retail.

Iar daca astazi s-a lansat primul magazin din Bucuresti si nu ai apucat sa ajungi la lansare, trebuie sa stii ca, pana la finele lunii, se mai deschid alte patru unitati, o parte chiar in provincie!

Vezi aici intreaga colectie de haine pe care brandul suedez o lanseaza in Romania.

La cabine, aglomeratia este foarte mare.