In primul rand trebuie sa stiti ca un singur iepuras poate muri de singuratate, avertizeaza veterinarii. Deasemenea nu trebuie sa uitati nici ca iepurii traiesc mai mult de 10 ani, asadar vorbim despre o responsabilitate mare pentru cel care primeste cadoul.

Medicii avertizeaza: nu le place sa fie atinsi sau ridicati in brate si cel mai bine se simt in iarba sau intr-o cusca incapatoare asezata la umbra. Trebuie sa aiba tot timpul fan si apa proaspata, sau mancare speciala pentru ei pe care o gasiti la pet-shopuri.

Tocmai de aceea cei care militeaza pentru drepturile animalelor ne dau sfaturi pretioase.

“Ar fi bine sa-i luam numai din locurile autorizate. Trebuie vaccinati, iar daca luam doi si sunt de sexe diferite unul dintre ei trebuie sterilizat”, recomanda Kuki Barbuceanu, project manager Vier Pfoten.

Daca nu v-ati razgandit pana acum, atunci ar fi bine sa mergeti la magazinele de profil. Preturile sunt mai mari decat la crescatori, dar cei de acolo ar trebui sa va dea si mult mai multe garantii. Analizele animalelor, instructiuni de crestere....

Din pacate acuma cu ocazia sarbatorilor, foarte multa lume il ia numai ca sa-l faca cadou si nu stim la cine ajunge, daca are cusca sau spatial necesar.

Lucru valabil pentru toate animelele de companie. Asadar, daca faceti cadou un caine sau o pisica trebuie sa va asigurati ca rasa pe care o alegeti este potrivita cu spatiul de care va dispune. In plus, animalutul trebuie sa fie intarcat, vaccinat si deparazitat, spun  medicii veterinari.